Ugrás a tartalomra

Tovább bővül a MinDig TV vétele Északkelet-Magyarországon

MinDig TV logoAz Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózatfejlesztést, további 20 digitális telephely kezdi meg működését decemberben. Északkelet-Magyarországon - a korábbi években elindított adókon túl – az AH további hét telephelyről indítja el a digitális földfelszíni programok sugárzását, ebből három nagyteljesítményű gerincadó (Miskolc, Aggtelek, Fehérgyarmat), míg további négy kisteljesítményű átjátszóadó. A MinDig TV digitális televíziós szolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett: az ingyenesen fogható csatornákat már több mint 300 ezer háztartás nézi, míg a MinDig TV Extra szolgáltatás már közel 44 ezer előfizetővel rendelkezik.

Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózatfejlesztést, további 20 digitális telephely kezdi meg működését decemberben. Északkelet-Magyarországon - a korábbi években elindított tokaji, kazincbarcikai, ózdi, kékesi és debreceni adókon túl – az AH további hét telephelyről indítja el a digitális földfelszíni programok sugárzását, ebből három nagyteljesítményű gerincadó (Miskolc/Avas, Aggtelek/Perkupa, Fehérgyarmat/Penyige), míg további négy kisteljesítményű átjátszóadó (Sátoraljaújhely, Eger, Fony, Sály).

A Miskolc/Avas és Aggtelek/Perkupa adók üzembe helyezésével Miskolc városa, a Sajó- és a Hernád-völgye, valamint a Cserehát is bekapcsolódik a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás által lefedett területek közé, számos helyen akár szobaantennás vételt biztosítva. A Fehérgyarmat/Penyigei adó pedig a szatmári és beregi részeken nyújt kiváló lefedettséget. A hálózatfejlesztés eredményeképpen a DVB-T telephelyek száma eléri az ötvenet, a lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladja a 98 százalékot, ezzel a digitális lefedettség eléri a jelenlegi analóg m1 hálózat lefedettségi értékét.

A hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett: a felhasználók száma meghaladta a 300 ezret, mely az összes földfelszíni háztartás körülbelül 35 százalékát teszi ki. A 7 szabadon fogható csatornán túl további 24 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás pedig közel 44 ezer előfizetővel rendelkezik. A MinDig TV Extra Családi csomagjának 2011. október 1-jei elindításával a legnézettebb csatornák közül szinte mindegyik elérhető a DVB-T platformon.

A vételhez szükséges készülékek – dekóder vagy integrált televízió – ára tovább csökken, ezáltal szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra DVB-T MPEG-4-es vevőeszközhöz jusson. Az Antenna Hungária két karácsonyi akciót is meghirdetett: a MinDig TV promóció keretében, aki most vásárol MinDig TV matricás készüléket, további 10 csatornát nézhet ingyen egy hónapig.

A MinDig TV Extra az új akcióban 19 990 forintért kínálja az egyéves Alapcsomag előfizetést a vételhez szükséges dekóderrel együtt.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásához közeledve a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások népszerűsége tovább növekszik. Az AH ezáltal teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott