Ugrás a tartalomra

Tovább erősödött a TV2 Csoport anyacége, a ProSiebenSat.1

TV2 logoÚjabb eredményes negyedévet zárt a ProSiebenSat.1, a TV2 - MTM-SBS Zrt. tulajdonosa. A nemzetközi médiavállalat 2012 második negyedévében is tovább erősödött, és az összes fontosabb pénzügyi mutatószám tekintetében pozitív eredményt ért el.

A cégcsoport az összes bevételét 4,5%-kal, 723,3 millió euróra növelte (az előző évi 692,2 millió euróhoz képest). Az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA 2%-kal meghaladta az előző évi értéket, elérte a 243,5 millió eurót (az előző évben: 238,7 millió euró). Az egyszeri tételek nélküli nettó eredmény a második negyedévben 27,5%-kal, 121,5 millió euróra nőtt.

A ProSiebenSat.1 kilátásai pozitívak a 2012-es év egészére nézve, az eredmények újból megerősítették a cégcsoport célkitűzéseit. Annak ellenére, hogy a makrogazdaságban növekvő bizonytalanság figyelhető meg az euró zóna kilátásai miatt, a televíziós társaság további növekedést tervez bevételeiben. Az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA esetében a célkitűzés az előző évi, 850 milliós érték meghaladása, és az egyszeri tételek nélküli, nettó eredményt illetően is további növekedésre számít a médiavállalat.

Mint ismeretes, a ProSiebenSat.1 Magyarországon jelentős befektetéseket hajt végre 2012 második félévétől, többek között megújítja a jelenlegi kábelcsatorna portfólióját és új csatornát indít SuperTV2 néven. A nemzetközi médiavállalat részéről a magyar piacon az elmúlt időszak legnagyobb mértékű invesztíciójának célja, hogy egy 4 éves terv keretében, új stratégia mentén erősítse a TV2 Csoport piaci pozícióját.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott