Ugrás a tartalomra

Új digitális szolgáltatásokat vezet be a közmédia

MTVA logoSzabó László Zsolt a Média Hungary konferencián tartott előadásában számolt be a HbbTV adásról.

A teljes körű tartalomszolgáltatás a megújuló technológiai változások figyelembevételével címmel tartott előadást a Media Hungary konferencián Szabó László Zsolt az MTVA megbízott vezérigazgatója siófoki Hotel Azúrban 2014. május 13-án. A közmédia vezetője előadásában a közmédia legújabb szolgáltatásáról számolt be, az úgynevezett HbbTV adásról, amely a hagyományos műsorterjesztést kapcsolja össze az internetes szolgáltatásokkal. Lehetővé teszi például azt, hogy a tévéadásokkal egyidejűleg ahhoz kapcsolódó alkalmazásokat is nézzenek az interneten az érdeklődők.

A focivébé valószínűleg beindítja az ehhez szükséges televíziók beszerzését – vélekedett, hozzátéve: olyan speciális televíziókat igényel ezen adások vétele, amelyhez internet is kapcsolódik, valamint nagyfelbontású, HD adások vételére is képes.

A közszolgálati média úttörővé vált az új médiatartalmak, digitális szolgáltatások létrehozásában. A közmédia egyre inkább előtérbe helyezi a HD-technológiát a televíziózásban - hangsúlyozta a vezérigazgató, aki a műsorterjesztésben is előrelépésekről számolt be, a többi közt arról, hogy majdnem minden tévé- és rádiócsatorna fogható digitális földfelszíni sugárzással.

Az átalakítás egyik előnyének nevezte, hogy közös munkakultúrát eredményezett a közszolgálati médiumok összevonása.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott