Ugrás a tartalomra

Új National Geographic Channel központ Londonban

NatGeo logoA National Geographic Channels International (NGCI) vezérigazgatója, Hernan Lopez bejelentette, hogy az NGCI új műsorszerkesztő központot hoz létre az Egyesült Királyságban. Hamish Mykura márciusi első elnökhelyettessé és nemzetközi műsorigazgatóvá való kinevezését követően a csatorna új műsorszerkesztő csapatot toboroz, melyet Mykura vezet majd, és amely Londonban fog dolgozni.

“Nemzetközi műsorszerkesztő részlegünk Londonba költöztetését csatornánk folyamatos terjeszkedése tette szükségessé, s a színvonalas, világszerte a nézők ízléséhez igazodó műsorok előállítása motiválja” – mondta Hernan Lopez. A központ létrejöttével a jövőben a londoni iroda fogja készíttetni az Egyesült Államokon kívül képernyőre kerülő sorozatok és különálló filmek jelentős részét. A National Geographic Channel az Egyesült Államokon kívül 172 ország több mint 335 millió otthonában fogható. 

“Az NGCI londoni műsorszerkesztő és filmgyártató központjának létrehozása nagy elismerés az angliai filmipar számára. Az Egyesült Királyság dokumentumfilm-műhelyei a világ legkiválóbbjai közé tartoznak, s a központ idehelyezése ezek kihasználásnak legideálisabb módja” – mondta Hamish Mykura.

Mykura tervei szerint a hagyományos epikus természetfilmek mellett erős – sokszor egy-egy rendkívüli karakterre épülő – sorozatok is megtalálhatóak lesznek a csatorna Angliában készülő kínálatában. “A nemzetközi sikert elérő műsoraink várhatóan az Egyesült Államokban is a képernyőre kerülnek majd. Az az ambíciónk, hogy a jelenleginél nagyobb formátumú és szórakoztatóbb műsorokat készítsünk, és hogy ha egy producernek eszébe jut egy jó filmötlet, az első ajtó, amelyen bekopogtat, az az NGCI londoni irodájának az ajtaja legyen” – mondta Mykura. 

Az NGCI londoni irodája szoros kapcsolatban áll majd a National Geographic Channels US New York-i, Los Angeles-i és washingtoni központjával, melyekkel valamennyi hozzá befutó ötletet és információt megoszt majd.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott