Ugrás a tartalomra

Új regionális sportért felelős vezető a Discoverynél

Eurosport logoA Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East and Africa (CEEMEA) - a vezető globális médiavállalat, a Discovery Communications divíziója – új sportért felelős vezetőt igazolt Mircea Medaru személyében, aki a régió bukaresti irodájában tölti be az újonnan létrehozott Head of Sports pozíciót.

Mircea Medaru közvetlenül Victoria Daviesnek (VP, Country Manager Central & Eastern Europe) jelent majd, és szorosan együttműködik az Eurosport és a Discovery Networks csatorna igazgatókkal. Medaru kinevezése megerősíti az Eurosport azon elkötelezettségét, hogy minél jobban kielégítse a helyi nézők igényeit. Medaru 13 ország stratégiai és operatív feladataiért felel a jövőben, többek között Magyarország, Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia és Csehország területén is. Célkitűzése új növekedési lehetőségek feltérképezése és maximalizálása az Eurosport anyavállalata, a Discovery számára.

Mircea Medaru 15 éves üzleti tanácsadói és médiatapasztalattal csatlakozik a Discoveryhez, korábban többek között a Prima TV/SBS Broadcasting, TV Sport/Realitatea TV és a Pro TV/Central European Media Enterprises (CME) médiavállalatok gyártási és kereskedelmi területét irányította, helyi és regionális szinten is. Medaru a CME csapat tagjaként egyebek mellett a jugoszláv utódállamok üzletfejlesztését, a Sport.ro és a Pro TV csatornák hazai és nemzetközi sportközvetítési jogokkal kapcsolatos tevékenységét, valamint a bolgár CME csatornák arculatváltását vezette.

“Az Eurosport Discovery tulajdonába kerülése óta az üzleti tevékenységünk természetes változáson megy keresztül, biztos vagyok benne, hogy Mircea kiterjedt tudása és a sport világában megszerzett tapasztalata felbecsülhetetlen értékű és nagyban hozzájárul jelenlegi pozíciónk megőrzéséhez és további növekedéséhez a közép- és kelet európai régióban. Számunkra a fejlődés és az eredményes helyi együttműködések kialakítása a legfontosabb, melyek elősegítik az Eurosport hosszú távú értékeinek építését, a nézőink és az üzleti partnereink számára egyaránt.” – nyilatkozta Victoria Davies (VP, Country Manager Central & Eastern Europe).

“Nagy örömmel köszöntöm Medarut a Discovery sportvezetői csapatában, és nagyon várom a közös munkát! Mircea szakértelme a közvetítések menedzselését illetően már beigazolódott, és a neki szánt új szerepkör számunkra kiemelten fontos. Feladata lesz a Discovery olimpiai stratégiájának adaptálása és végrehajtása, ezzel is tovább erősítve az Eurosport helyzetét a régióban.” – mondta el Sacha Kojic (VP of Sports CEEMEA).

“Megtisztelő számomra, hogy a Discovery sportért felelős részlegéhez egy ilyen dinamikus időszakban csatlakozhatok. Európa egyik legelismertebb sport szakember gárdájának új tagjaként elkötelezetten fogok dolgozni és szorosan együttműködöm majd a helyi irodákkal, hogy közös erővel fejlesszük stratégiánkat és termékeinket, ezzel is maximalizálva az Eurosport nyomát és relevanciáját a közép- és kelet-európai régióban” – mondta el Mircea Medrau.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott