Ugrás a tartalomra

Új stratégiával robbant a TV2 Csoport

TV2 logoAz utóbbi időszak legnagyobb mértékű, több milliárd forintos invesztíciójának részleteit ismertette tegnap a TV2 Csoport. Új stratégiával, számos vadonatúj sajátgyártású műsorral erősít a TV2, a FEM3 és a PRO4 is, novembertől pedig indul a SuperTV2. Többek között jön a Super délelőtt Claudiával és Tillával, Joshi és Mónika, valamint Vujity Tvrtko is új műsorral jelentkezik, hamarosan kezdődik a Voice, érkezik a Családi Tikok, a Tények délután, a Bűnök és szerelmek, Reklámtorta – a szakma krémjével címmel pedig a reklámszakmának szóló új rovattal bűvöl a Mokka.

Szeptember 13-án délelőtt nagyszabású sajtótájékoztatón, közel 40 hazai médium képviselője előtt ismertette a TV2 Csoport új stratégiáját Simon Zsolt. A TV2 vezérigazgatója beszédében kiemelte: bár 2012-ben a televíziós reklámpiac minden idők legnagyobb csökkenését szenvedi el, a TV2 csoport 10%-kal növelni tudta piaci részesedését. A TV2 Csoport a további siker érdekében 3 éves új stratégiát fogalmazott meg, melyet az anyavállalat, a ProSiebenSat.1 hazai viszonylatban az elmúlt időszak legnagyobb mértékű invesztíciójával támogat. A három éves terv keretében megvalósuló, több milliárd forintos beruházás része a TV2 Csoport csatornaportfóliójának fejlesztése és bővítése: a TV2 piaci pozíciójának stabilizálása, a jelenlegi kábelcsatornák fejlesztése, valamint egy általános szórakoztató csatorna, a SuperTV2 elindítása is. A legújabb kábelcsatorna november 2-án kezdi meg sugárzását számos sajátgyártású és külföldi prémiumműsorral, mindezt HD minőségben. A tulajdonos a 3 éven át tartó, több milliárdos beruházás eredményeként a négy csatorna össznézettségének 20% fölé történő emelkedésére számít.

Simon Zsoltot követően Kiss Péter, a TV2 programigazgatója ismertette a csatornaportfólió programstruktúráit. A TV2-n szeptember 17-től elindul az egyórás Tények Délután, a Jóban Rosszban továbbra is dupla epizódokkal várja a nézőket, és folytatódnak a csatorna amerikai sikersorozatai: a Született feleségek, a Doktor House, az NCIS és az NCIS LA, emellett pedig egy vadonatúj amerikai sikersorozat is elindul, a Common Law, mely két Los Angeles-i rendőrről szól. A délutáni sávban Családi Titkok címmel doku-reality-t láthatnak a nézők hamarosan, jövőre pedig egy új, sajátgyártású sorozat is indul Bűnök és Szerelmek címmel, mely a Jóban Rosszban producere, Nagy Tamás „Grande” irányításával készül. A Bűnök és szerelmek a TV2 eddigi legnagyobb szabású vállalkozása a Jóban Rosszban óta. A programinvesztíció egyik legfontosabb eleme, a világ egyik legnépszerűbb énekes tehetségkutatója, a Voice – Magyarország hangja október közepén debütál.

A TV2 piacvezető reggeli műsora, a Mokka új rovattal bővül: szeptember 17-től hétfőnként reggel 9-től lesz látható a Reklámtorta – a szakma krémjével című rovat, mely a reklám és marketing világának aktualitásait mutatja be. Az első adás meghívott vendégei között lesz Gosztonyi Csaba, a Carbon Group ügyvezető igazgatója, Szabó Béla, a Vodafone márkaigazgatója, illetve a TV2-es sajtótájékoztató kapcsán Simon Zsolt és Kiss Péter.

A TV2 Csoport 2010-ben indított, főleg női célközönségnek szóló kábelcsatornáján, a FEM3-on nappali tematikus blokkok indulnak három téma köré csoportosítva: szépségápolás, gasztronómia és család. Ezekben a blokkokban olyan amerikai műsorok lesznek láthatók, mint a the Cupcake Girls, az Ace of Cakes, a Five Ingredient Fix és a Monster-in-laws. A csatornán képernyőre kerül egy vadonatúj koncepciójú talkshow is Erdélyi Mónika és Joshi Bharat vezetésével.

Az elsősorban férfiakat megcélzó PRO4-en, az A&E kábelcsatornával, valamint a világ egyik legnagyobb tartalomgyártó cégével, az Endemollal kötött megállapodásnak köszönhetően számos amerikai sikersorozatot és reality tartalmat láthatnak a nézők, mint amilyen például a Duck Dynasty, a Dog, the Bounty Hunter vagy a Fear Factory. Ezek mellett új, saját gyártású műsor is indul Vujity Tvrtkoval.

A november 2-án induló SuperTV2-n a TV2-es premier előtt lesz látható a Tények és a Jóban Rosszban című sorozat, valamint a délelőtti műsorsávban a Super délelőtt című magazinműsor, melyet Liptai Claudia és Till Attila indítanak el. Jövőre új részekkel jelentkezik a TV2-n már nagy sikerrel futott Hal a tortán című gasztro reality Sági Szilárddal és A Nagy Duett című műsor is.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott