Ugrás a tartalomra

Új vezető a UPC Magyarország élén

UPC logo2015. november 1-től Magnus Ternsjö lesz a UPC Magyarország Kft. vezérigazgatója. A jelenlegi vezérigazgató, Severina Pascu a UPC anyavállalata, a Liberty Global Közép- és Kelet-európai régiójának ügyvezető igazgatói teendőire koncentrál majd, amely feladatkört már 2015 júliusa óta párhuzamosan ellátja.

Magnus Ternsjö 2013 óta dolgozik a UPC Írország (jelenlegi nevén Virgin Media) ügyvezetőjeként. Olyan jelentős eredmények fűződnek a nevéhez Írországban, mint a UPC szórakoztató és médiaplatformja, a Horizon elindítása, az üzleti struktúra átalakítása, valamint sikeresen menedzselte a UPC Írország Virgin Mediává történő átalakulását és a Virgin Mobile bevezetését.

A mérnöki és menedzsment diplomával is rendelkező Magnus Ternsjö az elmúlt 25 évben az európai kábeltelevíziós piac olyan jelentős vállalatainál töltött be különböző vezetői pozíciókat, mint a Nethold, Canal+, a UPC és a Virgin Media. A UPC Írországhoz való 2013-as csatlakozását megelőzően Magnus a Liberty Global közép-európai DTH (Direct to Home) műholdas üzletágának Magyarországért, Csehországért, Szlovákiáért és Romániáért felelős ügyvezető igazgatói feladatait látta el Luxemburgban.

Új pozíciójában Magnus Ternsjö a UPC magyarországi tevékenyégét irányítja majd, és ezzel hozzájárul a Severina Pascu által vezetett Közép-Kelet-Európai (CEE) Régió további fejlődéséhez is. Ternsjö kinevezésével a jelenlegi ügyvezető, Severina Pascu magyarországi ügyvezető igazgatói feladatait átadja, hogy a továbbiakban minden energiájával a Liberty Global CEE Régió ügyvezetői feladataira koncentrálhasson. Irányítása alá a következő országok tartoznak: Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, illetve ugyanebben a régióban a luxemburgi központú DTH műholdas szolgáltatás (UPC Direct).

Severina Pascu a bejelentés kapcsán elmondta: „Örömmel tölt el, hogy Magnus Ternsjö személyében egy, az üzletfejlesztés és átalakítás területén professzionális felsővezetői tapasztalattal rendelkező szakembert sikerült találnunk a UPC Magyarország élére, hiszen régiónk egyik fontos piacáról van szó. Új munkaköréhez a legjobbakat kívánom!”

Magnus Ternsjö a kinevezéshez a következőket fűzte: „Nehéz szívvel hagyom ott a Virgin Mediát, de boldogan fogadtam el ezt a lehetőséget és örömmel nézek a rám váró kihívások elé. Nagyon ösztönző lesz egy jól működő, bejáratott csapattal együtt dolgozni és újabb sikereket elérni úgy, hogy közben magunk mögött tudhatjuk a komoly nemzetközi hátterű Liberty Global és a Közép-Kelet Európai Régió támogatását. Mindezek mellett annak is nagyon örülök, hogy egy általam jól ismert országba térhetek vissza.”

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott