Ugrás a tartalomra
Disney100 logo

Újabb klasszikus felújított rövidfilmek a Disney+-on

A Disney+ felületére július elejétől kezdve már került fel néhány, a Walt Disney Animation Studios újonnan restaurált klasszikus rövidfilmjei közül. Azonban mától és október elejétől újabb felújított filmek is elérhetőek lesznek a streamingszolgáltató felületén, többek között Oswald, Pluto és Mickey izgalmas kalandjai. A Walt Disney Animation Studios idén októberben ünnepli századik születésnapját, amely előtt a jelenleg is zajló Disney 100 ünnepség részeként tisztelegnek.

 

Tovább bővül a Disney+ felújított klasszikus animációs filmjeinek kínálata. A streaming felületen már látható például az „Aquamania”, a „Building a Building”, a „Csontváztánc” (The Skeleton Dance) és a „Donald és az új rokon” (Donald’s cousin Gus) is. Szeptembertől pedig olyan felújított rövidfilmek érkeznek, mint például „Pluto, a Csontcsenő” (Bone Trouble), a „The Barn Dance”, Mickeyvel és Minnievel a főszerepben vagy a „Mickey’s Kangoroo”. A felújított rövidfilmek továbbra is folyamatosan kerülnek fel a felületre, a Disney 100. évfordulója előtt októberben a sort a „Tengeri kaland” (Chips Ahoy) – egy 1956-os CinemaScope rövidfilm zárja, amelyben Donald kacsa mókus vetélytársaival küzd meg.

 

PREMIEREK SZEPTEMBER 5-8 KÖZÖTT:

 

ALL WET (ALL WET) (1927)
A hot dog árus Oswald, a szerencsés nyúl munka közben egy kis szünetet tart és életmentőnek adja ki magát, hogy lenyűgözze az elbűvölő strandolót, Fanny Cottontailt.  Amikor Fanny színlelt vészhelyzete során valódi bajba kerül, Oswald a megmentésére evez, miközben óriási hullámokkal kell megküzdeniük.

TROLLEY TROUBLES (TROLLEY TROUBLES) (1927)
Ez a rajzfilm indította útjára Walt Disney Oswald, a szerencsés nyúl rajzfilmsorozatát (bár valójában ez volt a második rövidfilm, amelyet gyártásba vettek). Oswald villamosvezetőnek áll és megpróbálja a sínen tartani a dolgokat. Útközben szembesül egy kabinnyi lármás nyuszival, elképesztően meredek hegyekkel, egy makacs tehénnel, egy harcias kecskével és sok más akadállyal.

PLUTO, A CSONTCSENŐ (BONE TROUBLE) (1940)
A Plútó rajzfilmsorozat első hivatalos részében rettenthetetlen kutyusunk épp Butch, a bulldog elől menekül, miután ellopott tőle egy csontot. Végül egy karneváli "tükörteremben" talál menedéket. A tükrök okozta torzulásoktól először fél, majd kihasználja a tükrök adta lehetőségeket, hogy elhárítsa Butch-ot, így egy mókás kaland lesz a menekülésből.

MERBABIES (MERBABIES) (1938)
Walt Disney egykori kollégáit, Hugh Harmant és Rudy Isinget kérte fel a víz alatti Silly Symphony megalkotásához. Az óceán hullámai tengericsodákat, sellőbabákat, akiket az óceán fenekén egy vízi cirkuszi játszótérre hívnak. Csikóhalak, tengeri csillagok és más tengeri élőlények parádéjával játszanak, mielőtt ismét eltűnnek a szárazföldön.

MICKEY’S KANGAROO (MICKEY’S KANGAROO) (1935)
Mickey és Pluto akcióba lendül, amikor egy ausztrál barátjuk egy bokszoló kengurut és annak gyermekét küldi hozzájuk. Plútó őrült ugrálásba kezd, amikor a látogatók tönkre teszik az új kutyaházát és megeszik az eledelét, de Mickey örül a lehetőségnek, hogy bokszpartnere lesz. Minden jó, ha a vége jó, hiszen végül egy igencsak szokatlan nagycsalád lesz belőlük.

PLAYFUL PLUTO (PLAYFUL PLUTO) (1934)
Plútó megpróbál segíteni Mickey-nek a tavaszi nagytakarításban és a levelek összegyűjtésében, de a nap káoszba fullad, amikor megérkezik egy forgószél, egy saját akarattal rendelkező lyukas tömlő és egy légyinvázió. Plútó egy tekercs légypapírral kerül kellemetlen helyzetbe, ami a valaha volt legemlékezetesebb jeleneteihez vezet.

PLUTO, JUNIOR (PLUTO, JUNIOR) (1942)
Pluto és Pluto Junior egy lusta délutáni szunyókálást élvez, amikor a játékos kölyök összegabalyodik egy labdával, egy lufival, egy kukaccal, egy madárral és egy ruhaszárítókötéllel. Plútó kimenti fiát a labilis helyzetből, közben felakad, de még így is sikerül csobbanással landolnia.

THE BARN DANCE (THE BARN DANCE) (1929)
Minnie egérnek két táncpartner közül kell választania, hiszen a társasága élvezetéért az ügyetlen Mickey a tapasztaltabb Pete-tel verseng. Mickey lufikkal próbálja könnyedebbé tenni mozgását, de lebukik, és alulmarad a versengésben.

 

PREMIEREK OKTÓBER 6-ÁN:

 

CAMPING OUT (CAMPING OUT) (1934)
Mickey, Minnie, Clarabelle Cow és Horace Horsecollar kempingeznek, és élvezik a természet közelségét, amíg egy magányos szúnyog, nyomában egy seregnyi szúrós kártevővel meg nem érkezik és támadásba nem lendülnek. A táborozók néhány leleményes ellenlépéssel vágnak vissza.

TENGERI KALAND (CHIPS AHOY) (1956)
Az éhes mókusok, Chip és Dale már az utolsó makkjukat is elfogyasztották, amikor észrevesznek egy makkal teli fát a tó túloldalán, ami valójában Donald kacsához tartozik. A leleményes duó egy palack belsejéből szabadítja ki Donald hajóját, amivel eljutnak a fához, a kacsa azonban közbelép. A mókusok végül mégis kiszedik a szelet Donald vitorlájából, és nagyot nevetnek a végén.

FIDDLING AROUND (FIDDLING AROUND) (1930)
Mickey egér az arckifejezések és érzelmek széles skáláját mutatja be (és hosszú hajjal láthatjuk) ebben az egy egérből álló virtuóz hegedűelőadásban. Szembenéz a láthatatlan közönséggel és egy heccelővel, miközben komolyan játszik több darabot, köztük a Magyar táncokat és a Tell Vilmos-Nyitányt. Walt Disney rendezte ezt a filmet, amely Just Mickey (Just Mickey) néven is ismert.

INFERIOR DECORATOR (INFERIOR DECORATOR) (1948)
Donald Kacsa felkavar egy darázsfészket, amikor összebalhézik egy Spike nevű méhecskével, aki a kacsa virágos tapétáját próbálja beporozni. Amikor Donald tapétaragasztóval csapdába ejti Spike-ot, szócsatába keverednek. Az egész terv visszafelé sül el, amikor Spike-nak sikerül megszöknie, és egy egész méhkasnyi pajtást toboroz, akik segítenek neki bosszút állni.

OLD MacDONALD DUCK (OLD MacDONALD DUCK) (1941)
Donald kacsa belerázódik a farm körüli teendők napi rutinjába, beleértve az állatok etetését és Clementine, a tehén fejését, amikor észreveszi, hogy van egy légy a vízben (vagy inkább a tejben). A kitartó légy felborítja a terveit, és teljesen zavarba hozza Donaldot.

WHEN THE CAT’S AWAY (WHEN THE CAT’S AWAY) (1929)
Amikor Tom Cat távol van, Mickey, Minnie és egy csapat pajkos egér elfoglalja az otthonát, és különféle zenei műfajokkal szórakoztatják magukat. Mickey és Minnie táncot járnak a zongora billentyűin, svájci sajtkerékkel pótolják a zongora hiányzó tekercsét és találnak egy új, ötletes módot a lemezjátszásra is.

BÓLINT, PILLANT ÉS PÁ (WYNKEN, BLYNKEN AND NOD) (1938)
Ez a Silly Symphony fantáziafilm egy kisbaba álmát mutatja be, amelyben három csecsemő szerepel, akik egy fapapucs alakú csónakban utaznak a Holdra. Útközben csillaghalászatra indulnak, horogjukra akad egy üstökös, amely végighúzza őket az éjszakai égbolton. Amikor kitör a vihar, egy holdsugáron csúsznak vissza a Földre, majd álomszuszék babaként térnek vissza saját bölcsőjükbe.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott