Ugrás a tartalomra

Újabb prémium FilmBox csatornák várhatók

FilmBox logoA cél a vezető szerep megszerzése a prémium tematikus televíziók piacán, Közép-és Kelet-Európában.

A Kino Polska TV S.A. portfóliója olyan sikertörténeteket tartalmaz, mint a lengyel Kino Polska televízió, illetve közép- és kelet-európai terjesztésű FilmBox csatornák. A cég Magyarországon négy alap és két prémium csatornát üzemeltet: a FilmBox, FilmBox Plus, FilmBox Extra, FilmBox Extra 1, a FilmBox Family, valamint a FilmBox HD adókat. A sikeres cég most debütál a varsói tőzsdén, az első nyilvános vételi ajánlat az üzleti eredmények alapján várhatóan 36-40 millió lengyel zloty lesz, vagyis középárfolyamon számolva mintegy 2,5-2,8 milliárd forint. Az ajánlattételi időszak lezárult, a végleges felosztásra előreláthatólag március 31-én kerül sor. A cég az elmúlt évben 47 milliós zloty-s összbevétel mellett 9 millió zloty nyereséget termelt.

A Kino Polska TV S.A. a pénzeszközöket további fejlesztésekben és bővítésekben kívánja hasznosítani. A két fő cél egyike, hogy a jelenlegi csatornák a jövőben HD minőségben is elérhetőek legyenek. A másik cél pedig, hogy az előfizetők, illetve kábelszolgáltatók pozitív visszajelzései alapján, új tematikus televíziócsatornákat indítsanak. A minta a lengyel Kino Polska televízió üzleti szempontból is rendkívül sikeres modellje. A Kino Polska S.A. jelenleg is az egyik meghatározó szolgáltató a prémium televizós csatornák területén.

A Kino Polska S.A.  jelenleg a lengyel piac mellett a cseh, magyar, román, szlovák és spanyol területeken is kiemelkedő sikerrel üzemeltet televízió csatornákat. A közeljövőben pedig újabb európai piacok meghódítására készülnek, többek közt új tematikus FilmBox csatornák bevezetésével. A tőzsdére lépést követően, a  tervek szerint, hamarosan startolhatnak a FilmBox Action HD, a FightBox HD és FashionBox HD prémium adók, ahogyan a nevük is mutatja: HD minőségben.

A cég a lengyel filmgyártás egyik meghatározó és rendkívül sikeres szereplője, a jelenlegi filmadatbázis digitalizálásával és az interneten való megjelenéssel újabb piaci lehetőségek megnyílása várható.

A Kino Polska S.A. kizárólagos magyarországi partnere az SPI International Magyarország Kft.

A FilmBox csatornák

A FilmBox csatornák kínálatában megtalálhatók neves rendezők filmjei, az egész világon nagy népszerűségnek örvendő tévé- és minisorozatok, továbbá sztárok közreműködésével készült, nagy költségvetésű tévés produkciók is. A FilmBox csatornák legnagyobb erősségei közé díjnyertes alkotások, híres hollywoodi filmek valamint európai mozisikerek tartoznak.

Az SPI International filmcsatornák finanszírozásával és terjesztésével foglalkozik Kelet-Európában és a világ többi részén, fizetős (pay), alapszintű (basic) rendszerben több platformon. A csatornáink: FilmBox, FilmBox Plus, FilmBox Extra, FilmBox Family és FilmBox HD csatornák műholdas- és kábelrendszereken egyaránt nagy sikernek örvendenek.

A FilmBox, FilmBox Plus, FilmBox Extra, FilmBox Family and FilmBox HD csatornák jelenleg Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon érhetők el. Az SPI hamarosan új, full HD csatornákat indít. Ezenkívül csatornák indítását tervezzük Afrikában, Nyugat-Európában és Ázsiában.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott