Ugrás a tartalomra

Üzenet figyelmezteti a képernyőn a digitális átállás második ütemében érintetteket

Digitális Átállás logoÜzenet figyelmezteti a képernyőn a digitális átállás második ütemében érintett tévénézőket, a felirat hétfőtől látható - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

Zsuppán Attila emlékeztetett arra, hogy október 31-én zárul az Országos Digitális Átállás Program második üteme, vagyis ettől kezdve a földi műsorsugárzásban már csak digitális adások lesznek elérhetők az egész országban.

Július 31-én az ország középső részében már lekapcsolták az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását. Szűk két hónap múlva ez Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye egy kimaradó kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megtörténik - mondta.

Az itt élők közül többen még analóg módon nézik az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait, őket a képernyő alján egy üzenet figyelmezteti a teendőkre és az átállás határidejére - hangsúlyozta Zsuppán Attila.

Aki látja az üzenetet, annak a meglévő készüléke mellé be kell szereznie egy jelátalakító készüléket (set-top-boxot), illetve egy új szoba- vagy tetőantennát - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató. Azok, akik az ingyenesen fogható hét csatornánál többet szeretnének nézni, előfizethetnek valamelyik kábeltelevíziós, műholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni szolgáltató csomagjára.

Az érintettek a 0680-38-39-40-es telefonszámon, valamint a digitalisatallas.hu internetes oldalon juthatnak további információkhoz.

Az átállással senkinek sem kell várnia október 31-ig, a földi sugárzású digitális adások már most is kiváló minőségben foghatók - hangsúlyozta Zsuppán Attila, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az átállásban továbbra is segít a hatóság: a rászoruló jogosultaknál az NMHH szakemberei ingyen beszerelik a vételi eszközöket.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott