Ugrás a tartalomra

Év végére eladhatja teljes hálózatát a TvNetwork

TvNetWork logoA hónap során több ízben is bejelentett hálózatértékesítési tranzakciókat a TvNetwork, Nemes Attila igazgatósági tag pedig a Napi Gazdaságnak adott interjújában elmondta, előkészítés alatt állnak további értékesítések is.

A társaság legutóbbi bejelentése szerint újabb öt hálózat(Szeged, Kisszállás, Tompa, Kelebia, Harkakötöny) értékesítéséről állapodott meg 30%-os tulajdonosával, a Digivel, 1,2 milliárd forint értékben. A hónap során eddig két ízben jelentett be hasonló tranzakciókat a cég, egy esetben szintén a Digi, míg a másikban a PR-Telecom Zrt. állt a vevői oldalon.

Az eddig bejelentett eladásokból összesen 2.65 milliárd forint folyik be a TvNetwork számlájára. A lapnak nyilatkozva Nemes Attila igazgatósági tag elmondta, előkészítés alatt állnak további értékesítések is. A tervek szerint az év végére a teljes hálózati állományon túladhat a cég.

A hálózat leépítése után az azokért befolyó összegből pénzügyi befektető társasággá alakulhat a cég, amelynek jövője kétféleképpen alakulhat. Az egyik forgatókönyv szerint a Digi 33% fölé megy és megteszi nyilvános vételi ajánlatát (az eredeti tervek szerint erre részvényenként 300 forintos árfolyamán még február végéig sor került volna, azóta elakadtak a tárgyalások és egyelőre nincs új ígéret), vagy a két társaság összeolvad - vázolta a helyzetet Nemes Attila.

Arra a kérdésre, hogy utóbbi esetben kivezetik-e a TvNetwork-öt a tőzsdéről, az igazgatósági tag úgy reagált, ő személy szerint a tőzsde mellett tenné le a voksát, s bár a Digi nevében nem nyilatkozhat, véleménye szerint ez elől nagytulajdonos sem zárkózik el. Főleg mivel az összeolvadással létrejövő cég teljesen más nagyságrendet kéviselne, mint jelenleg a TvNetwork önmagában.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott