Ugrás a tartalomra

Vádemelés kártyamegosztás miatt

TV setA Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két Csongrád megyében élő férfival szemben, akik 2010 és 2014 között az általuk előfizetett televíziós műsorszolgáltatást jogosultság nélkül tovább közvetítették más személyeknek.

A vádirat szerint az egyik elkövető 2010 évben kiépített egy olyan rendszert, amely az általa jogszerűen előfizetett televíziós műsort közvetítette interneten keresztül más személyeknek anélkül, hogy erre a szolgáltatóktól jogosultsága, engedélye lett volna. A férfi saját számítógépének merevlemezét és a másik vádlott beltéri egységét alakította át oly módon, hogy azok szerverként működve a szolgáltató által rendelkezésére bocsátott kártyák révén fogott jelek szétosztását végezték a többi felhasználó felé. A felhasználók ily módon a szolgáltatók által sugárzott műsort nézni tudták anélkül, hogy előfizetéssel rendelkeztek volna. A vádlott 2010 és 2014 júniusa között huszonnyolc felhasználó részére nyújtott ily módon műsorszolgáltatást, részben ingyen, részben havi díj ellenében, a felhasználók a szolgáltatás illegális voltával nem voltak tisztában. Az elkövető tevékenységéhez a másik vádlott 2013 évtől nyújtott segítséget oly módon, hogy az általa előfizetett műsorszolgáltatótól kapott beltéri egységet és kártyát átadta a férfinak annak érdekében, hogy az illegális műsormegosztáshoz ezeket az eszközöket felhasználja. A rendszert működtető férfi a sértett műsorszolgáltatóknak összesen mintegy 1.600.000,- Ft vagyoni hátrányt okozott, ebből 1.300.000,- Ft vagyoni hátrány okozásához nyújtott a másik vádlott segítséget.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a két férfit nagyobb vagyoni hátrányt okozó szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntettével, valamint védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása bűntettével vádolja, a rendszert működtető férfit tettesként, társát bűnsegédként. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott