Ugrás a tartalomra

Vándormadarak HD minőségben az Inviteltől

Invitel logoAz Invitel hálózatfejlesztéseinek köszönhetően egyre több Békés megyei településen érhető el a cég gyors internet és HD minőségű televíziós szolgáltatása. A saját erőforrásból finanszírozott fejlesztések mellett a Szupergyors Internet Program keretében is több járást elnyert az Invitel, így a gyulai mellett a mezőkovácsi, a szarvasi, a békési és a szeghalmi járások egyes településein is várhatóak hálózatfejlesztések. Ehhez is kapcsolódva állította ki a cég legújabb installációját Gyulán, amivel felhívja a figyelmet a hagyományos és HD képminőség közötti különbségre.

Az elmúlt években több fejlesztést valósított meg az Invitel Gyulán, így a helyi háztartások 80%-a számára elérhetővé vált a cég gyors internet és HD minőségű televízió szolgáltatása. Éppen ezért július végén az Invitel meglepetéssel érkezett: Eigel István – Vásárhelyi Pál utcai buszpályaudvarnál található – ’Vándormadarak’ című mozaikfalához kihelyeztek egy installációt, amely szeptember közepéig megtekinthető. A műalkotás, mivel mozaik technikával készült, nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy az Invitel úgy tisztelegjen egy helyi alkotás előtt, hogy ezzel nem csak a gyulaiak számára már megszokottá vált műre hívja fel újra a figyelmet, hanem bemutassa a hagyományos és a HD képminőség közötti különbségeket. A hagyományos televíziózással szemben a HD részletekben gazdag, szabad szemmel is nagy felbontású képminőséget biztosít, így a családi, éjszakába nyúló filmnézések is emlékezetesebbek lesznek.

Szemmel látható különbség

A Nielsen kutatási eredményei szerint jelenleg a magyar televíziós háztartások mintegy 64 százaléka rendelkezik HD készülékkel. A HD csatornákat tartalmazó televízió-előfizetések száma ezzel szemben az Invitel saját ügyfélkörében szerzett tapasztalatok szerint is jóval alacsonyabb ennél. „Fontosnak érezzük, hogy megismertessük – többek között gyulai – ügyfeleinket is a már számukra is elérhető lehetőségekkel – tulajdonképpen ez a gondolat adta a buszpályaudvarnál található installáció ötletét is. Azt szeretnénk kifejezni ezzel, hogy nagyon sok olyan szép és érdekes dologgal találkozunk nap mint nap, amit érdemes közelebbről megismerni, jobban szemügyre venni, minden részletében élvezni – akár a tévében, akár a való életben. Ilyen ez a gyulai mozaik is” – mondta Iski István, az Invitel marketing igazgatója.

A modern, optikai-alapú hálózatok terjedésével sok egyéb mellett a televízió szolgáltatás fejlődött nagyot az utóbbi években. Ennek köszönhetően a televíziózás még nagyobb élményt jelenthet az egész családnak. A felvehető, megállítható, visszatekerhető adás, az online videótéka vagy a visszanézhető műsorok, a HD kép és hang minőség ma már nem elérhetetlen luxusnak számító igény. Az sem jelenthet problémát, ha a filmet eredeti nyelven szeretnénk nézni: az IPTV szolgáltatás bizonyos csatornákon lehetőséget biztosít erre, így amellett, hogy megismerhetjük a szereplők eredeti hangját, a nyelvtudásunk is fejlődik. Ezek a szolgáltatások a fejlesztéseknek köszönhetően elérhetőek az Invitel ügyfelei számára.

Gyorsabb internet, minőségi televíziózás

Az Invitel az elmúlt években több újítást vitt véghez Gyulán: 2015 tavaszától fejlesztették a szélessávú hálózatot Gyula 11 körzetében, amelyek közül 9-ben az optikai szálat egészen az előfizetők otthonáig kiépítették. A távközlési cég a kivitelezési munkákat 2015 augusztusában kezdte el, és az utolsó fejlesztett területet 2016 áprilisában adta át. Az utóbbi három év hálózatfejlesztéseinek köszönhetően mostanra Gyula háztartásainak 80%-a számára elérhető a minimum 30 Mbit/sec sebességű, gyors internet és a minőségi HD televíziózás. A fejlesztés összköltsége nagyságrendileg 150 millió forint volt, és ezzel tízből nyolc gyulai háztartás számára már elérhető ez a típusú Invitel szolgáltatás.

Saját erőforrásból történő hálózatfejlesztések mellett számos település fejlesztésére pályázott az Invitel a Szupergyors Internet Program keretében is, amelyből több járást elnyert. A sikeres pályázatok között a gyulai járás is szerepel, így a közeljövőben, Gyula vonzáskörzetében további településeken is várhatók hálózatfejlesztések. „A megyén belül 4 további járás tekintetében is az Invitel érte el a legmagasabb pályázói pontszámot, ezért a mezőkovácsházi, a szarvasi, a békési és a szeghalmi járásban is több települést segíthetünk hozzá a modern és jövőálló technológiához, ezáltal a gyors internethez, a korszerű, HD minőségű IPTV-hez” – tette hozzá Iski István.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott