Ugrás a tartalomra

Vas és Zala megyéket érintő teljesítményemelés a DVB-T sugárzásban

MinDig TV logoAz Antenna Hungária Csoport megkapta a szükséges rádióengedélyeket a vasvár-hegyhátsáli adóállomásra a digitális földfelszíni televíziós sugárzást érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális kisugárzott teljesítmény több mint 50 százalékkal emelkedik. Az emelés eredményeképpen a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségei Vas és Zala megye egyes területein tovább javulnak.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyt az A és C jelű multiplexek vonatkozásában – 58. és 68. csatorna – a Vas megye déli részén fekvő vasvár-hegyhátsáli adóállomásra.

A rádióengedélyek birtokában az Antenna Hungária a mai napon az A multiplex vonatkozásában a maximális ERP-t (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) 50,12 kW-ról 85,11 kW-ra, míg a C multiplex esetében 47,86 kW-ról 72,44 kW-ra emeli a vasvár-hegyhátsáli adóállomáson.

A teljesítményemelésre a mai napon 11.00 és 12.00 óra közötti időszakban kerül sor, amely minimális, kevesebb mint egy perc időtartamú kiesést okozhat a szolgáltatásban, kizárólag az érintett területen.

Az emelés eredményeképpen a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségei Vas megye középső és déli, valamint Zala megye északi területein tovább javulnak.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott