Ugrás a tartalomra

Véglegesen lezárult a TV2 Csoport eladása

TV2 logoBefejeződött a TV2 Csoportot üzemeltető MTM-SBS Zrt. 2013.12.23-án bejelentett eladásának adminisztrációs folyamata. 2014. február 25-én az új tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick, valamint a ProSiebenSat.1 képviselője aláírták a magyar médiavállalat részvényeinek átruházásáról szóló megállapodást. Ennek értelmében az MTM-SBS Zrt. 100%-os részvénycsomagja véglegesen és visszafordíthatatlanul Simon Zsolt és Yvonne Dederick cégeinek tulajdonába került.

„Óriási lehetőség, hogy tulajdonosként, a saját érdekeink mentén eljárva képviseljük a vállalatot. Azáltal, hogy a tulajdonosi szint közelebb került a hazai piachoz, a hazai trendek gyorsabb lekövetése, rugalmasabb alkalmazkodás válik lehetővé a TV2 Csoport számára.” – mondta Simon Zsolt tulajdonos, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

„A TV2 Csoport versenyképes médiavállalat, amely hatalmas lehetőségek előtt áll, mindezt az év eleje óta elért kimagasló nézettségi eredmények is egyértelműen jelzik. Rugalmasabb, dinamikusabb szervezettel, hatékonyabb döntéshozatallal folytatjuk a korábban megkezdett munkát.” - mondta Yvonne Dederick tulajdonos, a TV2 Csoport vezérigazgató-helyettese.

A ProSiebenSat.1 részéről jelenlévő Bernd Wendeln kiemelte: „A ProSiebenSat.1 bizalommal tekint az új tulajdonosokra. Simon Zsolt és Yvonne Dederick korábban már bizonyította rátermettségét. A 2012-ben elfogadott új stratégia eddigi eredménye egyértelművé tette számunkra, hogy személyük garancia a TV2 Csoport sikerére, ami lehetővé teszi majd a ProSiebenSat.1 által nyújtott eladói hitel visszafizetését.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott