Ugrás a tartalomra

WSS kapcsolójel az analóg m1-en

m1 logo2012. április 6-tól az m1 analóg földfelszíni műsorszórással megvalósított terjesztésében elindul a WSS jel sugárzása, első lépésben a kékesi adó (VHF 8) illetve az arról meghajtott átjátszóadók vételkörzetében. A tervek szerint második lépésben - várhatóan rá egy hétre - a budapesti adó (UHF 41) és átjátszóadói vételkörzetében is elindul a szolgáltatás.

A képarány mindig 4:3 lesz, és a hasznos képtartalomtól függően vagy kitölti a teljes képernyőt vagy úgynevezett 4:3 letterbox formátumú, azaz alul-felül fekete csík kerül sugárzásra. A képarány nem változik, nem áll át a digitális hálózatokon szokásos anamorf 16:9 módra.

További újdonság a közszolgálati csatornákkal kapcsolatban, hogy a mai nappal a közszolgálati SD (Eutelsat 9A, 11766 MHz) és HD (Eutelsat 9A, 11958 MHz) csatornákra is bekapcsolták a teletext feliratozás jelzését a vonatkozó szabványok szerint. A gyakorlatban ez az egyéni nézők számára azt jelenti, hogy a műholdvevőjük távirányítóján a feliratozás gomb megnyomásával a teletext szolgáltatás külön elindítása nélkül az adott csatornához rendelt feliratoldal jelenik meg.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott