Ugrás a tartalomra

A hír igaz. Az RTL Kettő.

RTL II logoMegjelent az RTL II hírlevél sorozatának harmadik része, melyben az RTL II saját készítésű műsorai közül a Híradót és műsorvezetőjét Rábai Balázst mutatjuk be Önöknek!

Az induló RTL II meghatározó arcai között találjuk Rábai Balázst, aki fiatal kora ellenére 18 éve kezdte a pályát. Őt láthatjuk majd napról-napra a csatorna Híradójának műsorvezetőjeként. RTL II napi hírösszefoglalója 23:00-tól jelentkezik majd október 1-től.

Rábai Balázs a hírek szerelmese

„ Mindig is híradós műfajban dolgoztam, szeretem elmondani, hogy mit történik.”

Rábai Balázs 18 évvel ezelőtt kezdett televíziózni. 1994 és 1998 között a Veszprémi Városi Televízió szerkesztő műsorvezetőjeként indult szakmai pályafutása. Ezzel párhuzamosan már a Magyar Televízió Szombathelyi Regionális Stúdiójánál is dolgozott, mint szerkesztő-műsorvezető. 2000-től az InfoRádiónál hírszerkesztőként helyezkedett el. Aztán 2002-ben a Magyar Televízióhoz került, ahol A Híradó műsorvezető-szerkesztője volt 2005-ig, ezt követően pedig az Este című háttérműsor műsorvezetőjeként láthattuk 2007-ig. A Híradót rövid ideig még Barabás Évával is vezette, aki most már esténként a Fókusz stúdiójából köszönti a nézőket. 2007 és 2011 között következett a Magyar Rádió. Az MR1 Kossuth Rádió hírműsorainak készítésében vett részt Balázs. Az időszak elején a Krónika című, naponta többször jelentkező hírműsor műsorvezetőjeként, majd 4 éven át a reggeli műsor (180 perc) műsorvezetőjeként hallhattuk. A televíziós műsorkészítés után kihívás volt számára, hogy részt vegyen a Magyar Rádió átalakításában, a hallgatottság növelésében. Amikor igent mondott az RTL II felkérése éppen a Szlovák Közszolgálati Rádió és Televízió szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott.

„Büszke vagyok arra, hogy eddigi munkám elismeréseként 2006-ban én vezethettem az országgyűlési választások előtti miniszterelnök-jelölti (Gyurcsány-Orbán) vitát. Jelenleg óraadó tanár vagyok a Szegedi Tudományegyetemen, ahol az elektronikus újságíró szakos hallgatóknak tartok előadásokat.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott