Ugrás a tartalomra

A Médiatanács hozzájárult az AMC Networks kérelméhez

AMC Networks logoA Médiatanács hozzájárult az AMC Networks Central Europe Kft. négy tematikus médiaszolgáltatásával – a Spektrum, a Film Mánia, a Spektrum Home és a TV Paprika – kapcsolatban előterjesztett kérelméhez.

A médiaszolgáltató egyrészt azt kérte, hogy tematikus médiaszolgáltatásaiban öt évnél régebben készült műsortartalmakkal is teljesíthesse az európai, illetve magyar független műsorkvótákat, másrészt a Spektrum-ra és a Film Mániára vonatkozóan kérte a magyar műsorokra vonatkozó kvótakötelezettség fokozatos, három év alatt teljesítendő elérését. A grémium ennek megfelelően csatornánként külön-külön hatósági szerződést köt a médiaszolgáltatóval a négy érintett jogosultság kvótáinak rögzítésére.

A médiatörvény lehetőséget ad arra, hogy a Médiatanács a médiaszolgáltató kérelmére egyszerre legfeljebb három naptári évre, fokozatos mentesítést adjon a műsorkvóták teljesítésére, azzal a feltétellel, hogy a médiaszolgáltató a törvényben rögzített arányok eléréséig köteles folyamatosan növelni médiaszolgáltatásában a magyar, az európai, valamint a független előállítóval készíttetett, általa közzétett művek arányát.

Az AMC Networks Central Europe Kft. kérelme pedig minden feltételnek megfelelt, ezért a Médiatanács a mentesítési szerződések megkötésének nem látta akadályát.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott