Ugrás a tartalomra

A Story csatornák is befogadják a filmeket

Story4 logoA jövőben a Magyar Média Mecenatúra pályázatain induló filmesek a Sanoma Digital Media tévécsatornáihoz - a Story 5-höz és a Story 4-hez - is fordulhatnak, hogy mutassák be elkészült alkotásaikat.

Ebben egyezett meg Borsány-Gyenes András, a Sanoma Digital Media Zrt. vezérigazgató-helyettese és Kollarik Tamás, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa filmtámogatásainak megújításáért felelős koordinátor tagja - tájékoztatta az MTI-t pénteken a médiatanács szóvivői irodája.

Közleményük szerint az együttműködés annak köszönhetően indult meg, hogy október 18-án, az ötödik alkalommal összehívott filmszakmai konzultáción a televíziós és filmes szektor szereplői együtt vitatták meg a filmek támogatásának és bemutatásának kérdéseit.

"A médiatanács fontosnak tartja a médiaszolgáltatókkal való együttműködést, hiszen a Magyar Média Mecenatúra pályázatain támogatott alkotásokkal a közönség legnagyobb része a televíziókban találkozhat" - olvasható a hatóság közleményében. A hatóság nyitott minden további együttműködésre és a program fejlesztése érdekében továbbra is rendelkezésre áll minden kérdésben a filmes szakma számára - közölték.

Az október 18-ai tanácskozáson a közmédia vezetői és a filmpályáztatás résztvevői, valamint a kereskedelmi televíziók képviselői egyaránt megfogalmazták kéréseiket, kérdéseiket az első sorban televíziós bemutatásra szánt, nem egész estés, animációs, dokumentum- vagy ismeretterjesztő és tévéfilmeket támogató pályázatokkal kapcsolatban.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott