Ugrás a tartalomra

A Viasat World az all3media international-től vásárolt tartalmakat az Epic Drama-ra

Epic Drama logoA vezető nemzetközi médiacég, a Viasat World ma bejelentette, hogy több mint 50 órányi színvonalas dráma tartalmat vásárol az EPIC Drama nevű új zászlóshajó csatornájára az all3media international nevű független tévés, filmes, digitális produkciós és terjesztő vállalattól.

A dráma rajongói számára a legkülönbözőbb műfajok legkedveltebb sorozatai válnak elérhetővé. A csatorna kínálatában a krimi és a misztikus sorozatok mellett klasszikus irodalmi, politikai és hatalmi, történelmi, háborús akció-kaland, valódi történelmi és fantasy műfajok között válogathatnak a nézők. A december 14-én számos kiemelt területen, köztük Magyarországon is induló új TV csatorna és SVOD kínálat e megállapodás alapján sugározza majd az all3media legnépszerűbb műsorait.

A magas költségvetésű, független drámák elismert gyártójaként és forgalmazójaként az all3media kiemelt partnere a Viasat World-nek, közös céljuk, hogy az Epic Drama kínálatában a legjobb drámasorozatok kerüljenek műsorra. Ez az első szkriptelt tartalmakra vonatkozó megállapodás a két cég közötti korábbi, ismeretterjesztő (ezen belül is a szkript nélküli történelmi) tartalmakra vonatkozó együttműködésén alapszik és jól mutatja a Viasat World azon elköteleződését, hogy a legjobb műsorterjesztő partnerekkel dolgozzon együtt.

“Örülünk, hogy kibővíthetjük az all3media-val történő együttműködésünket és az Epic Drama exkluzív otthona lesz ezeknek a kiemelkedő drámasorozatoknak a nemzetközi piacaink egy részén. Tartalomkurátori szakértőink elszántak abban a küldetésben, hogy a legjobb minőségű drámasorozatokkal töltsék meg az amúgy is bőséges csatornakínálatunkat és az all3media-tól vásárolt tartalmak tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. Ezzel a megállapodással nagyon jó indulásnak nézünk elébe és ez még csak a kezdet, hiszen hamarosan további újabb fantasztikus tartalmak lekötéséről adunk majd  hírt.” – mondta el Karin Heijink, a Viasat World tartalomért és termékért felelős alelnöke.

“Izgalommal tölt el bennünket, hogy részesei lehetünk a Viasat World új csatornájának, az Epic Drama induló kínálatának. Ezek a csodálatos történelmi drámák remekül illeszkednek az új tartalmi márka magas minőségű kínálatába és elrepítik a közönséget más korokba és helyszínekre, miközben a történetet díjnyertes gyártók és szereplők mesélik el. Örömmel tekintünk a Viasat World-del történő közös munkára, mivel az Epic Drama nagyon erősnek ígérkezik és exkluzív otthont biztosít néhány kiemelkedő drámatartalmunknak.” – tette hozzá Ben Packwood, az all3media international értékesítési menedzsere.

A most aláírt szerződés alapján az alábbi kiemelt tartalmak erősítik az Epic Drama induló kínálatát és kizárólagos* pay-TV, catch up és néhány  címre SVOD jogokat tartalmaznak:

A babaház úrnője (The Miniaturist, 3x60 perc, The Forge – Masterpiece koprodukció)**

Jessie Burton nemzetközi bestseller regényének adaptációja kísértő és pazar történelmi thriller nagy nevekkel: Anya Taylor-Joy (Split - Széttörve, The Witch), Romola Garai (The Hour, The Crimson Petal And The White – A bíbor szirom és a fehér, Atonement – Vágy és vezeklés), Alex Hassell (Suburbicon, Anonymous), Paapa Essiedu (A Midsummer Night’s Dream – Szentivánéji álom, Utopia), Hayley Squires (I, Daniel Blake – Én, Daniel Blake; Southcliffe) és Emily Berrington (Humans).

A babaház úrnője egy olyan ház történetét meséli el, ahol a gyönyörűség és a kiváltság mellett tiltott vágyak és veszélyes titkok lappanganak. 1686-ban a 18 éves Nella Oortman bekopogtat Amszterdam leggazdagabb negyedében az egyik hatalmas ház ajtaján. A lány a csendes vidékről érkezett tele reményekkel és álmokkal, hogy új életet kezdjen a befolyásos kereskedő, Johannes Brandt feleségeként. De Johannes helyett annak hideg húga, Marin fogadja és gyorsan rájön, hogy a Brandt házban semmi sem az, aminek látszik.

Close to the Enemy (7x60 perc)

Veszélyes verseny az idővel… A bombasújtotta londoni hotelben, közvetlenül a II. világháború után játszódó sorozatban Callum Ferguson titkosügynök életét követhetjük nyomon. Legutóbbi megbízása alapján a fogságba esett német tudóst, Dietert kell rávennie arra, hogy gyorsan fejlesszen egy sugárhajtású motort a brit Királyi Légierő számára. A fokozódó hidegháború miatt a brit nemzetbiztonságnak különösen fontos, hogy a lehető hamarabb élvonalbeli technológiával szerelkezzenek fel. Callum a szokásostól eltérő módszereket is bevet annak érdekében, hogy Dietert együttműködésre bírja és látszólag barátság is születik a két férfi között. A sorozat során Callum számos más emberrel is találkozik és sorsuk összefonódik, miközben újraépítik életüket a háború utáni időszakban.

The Village (1. és 2. évad)

Az epikus családi történet az angliai Derbyshire-ben, a Peak District gyönyörű hegyei között játszódik a XX. században. A történelmi események, a változások, a fejlődés és a nemzeti identitás lépcsőfokai mind tükröződnek a falu életében. A falusiak: gyerekek, tanárok, farmerek, gyáros, miniszter és az arisztokrácia mindennek a szívét-lelkét képezik. Az első évad az I. világháború elején játszódik és az idős Bert Middleton szemszögéből mutatja be a történéseket. Az ő élete és hangja adja a narrativát és gondolkodásra késztet, hogy mit gondolunk magunkról és miért. A múltat jelenként bemutató, szép, színes és részletes történetmesélés jellemzi a sorozatot.

Miss Fisher rejtélyes esetei (Miss Fisher’s Murder Mysteries, 1-3. évad)

Lenyűgöző sorozat a díjnyertes színpadi és filmszínésznő Essie Davis főszereplésével, aki a vonzó és becsületes Miss Phryne Fisher-t alakítja. Az előkelő nyomozónő az 1920-as évek Melbourne-jének mellékutcái, jazz klubjai és háztömbjei között sasszézva harcol az igazságért gyémántberakású pisztolyával és pengeéles eszével. Nyomában csodálók hadával modern hősnőnk élvezi az életet és borzolja a kedélyeket, miközben mindenféle rejtélyt megold. Hősnőnknek segítsége is akad: Dot, a bájos cselédlány, a jóképű, bár kissé kelletlen Jack Robinson felügyelő és természetesen ne felejtsük el megemlíteni a társadalmi élet jól ismert tagját, Prudence nagynénit. A Miss Fisher rejtélyes esetei egy klasszikus krimisorozat, amelynek alapját az ausztrál író, Kerry Greenwood regényei adják.

*  Lehetnek kivételek az exkluzivitásra vonatkozóan.
** Lengyelországra nem elérhető A babaház úrnője című sorozat.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott