Ugrás a tartalomra

A Vidanet 2020. februári kódolatlan kínálata

Ismeretterjesztő, látványos, izgalmakkal teli műsorokkal várja előfizetőit a Vidanet, 2020. februári kódolatlan kínálata keretében.

 

A Vidanet digitális kábeltévé-előfizetői 2020. február 1. és 29. között korlátlanul élvezhetik a Spektrum dokumentumcsatorna teljes kínálatát, többek között az Élet a fagypont alatt és a Vademberek Ben Fogle-lal című sorozatokat.

 

Két sorozatban a világ legelszigeteltebben élő emberek napjaiba és küzdelmeibe nyernek betekintést. Az Élet a fagypont alatt február 3-án 20 órától jelentkező epizódjaiban a világ leghidegebb szegleteiben próbálják átvészelni a családok a sötét és fagyos telet, ahol a hőmérséklet rendszeresen a végzetes -62 Celsius fokig süllyed, percek alatt fagyasztva le a végtagokat.

 

A Vademberek Ben Fogle-lal című sorozatot is érdemes lesz követni február elsején 13 órától, hiszen egy olyan kalandort ismerhetnek meg, aki önszántából fordított hátat a nyugati társadalomnak, és a világ egyik legelszigeteltebb helyszínén építette fel otthonát. Ben fel akarja fedezni, hogy milyen az a valóságban, ha mindent hátrahagyunk – merész vállalkozás vagy egyenesen őrültség? Ebben az évadban csatlakozik a brit farmerhez, Michael Ware-hez, aki több mint 20 évvel ezelőtt hagyta maga mögött az Egyesült Királyságot és gyermekeit, és most a földművesek életét éli a szibériai vadonban, találkozik a 64 éves Colberttel, aki magas pénzügyi pozíciót otthagyva költözött a Georgia déli részén elhelyezkedő mocsaras vidékre, és megismerkedik „Dzsungel Neil”-lel, aki lecserélte floridai taxisofőri múltját, hogy kókuszt termesszen a Fülöp-szigeteken.

 

A klímaváltozás ténye és a környezetvédelem fontossága ma már nem kérdés, azonban a témában rengeteg kérdés merülhet fel, melyekre a Spektrum műsorai megadhatják a választ. Február elsején 16 órakor az Összefüggő óceán egyedülálló, feltáró és leleplező betekintést nyújt az óceán elbűvölő szépségébe, elképesztő erejébe és lenyűgöző titkaiba: a kamera lencséjétől mindössze néhány méterre kitörő víz alatti vulkánoktól a ritka és bizarr életformák felfedezéséig. Utána 17 órakor a Műanyagtenger című sorozat rávilágít arra, hogy évente több millió tonna műanyag kerül a tengerekbe. A tengeri műanyagszennyezés a globális figyelem középpontjába került, de vajon tényleg érezzük ennek az új környezeti válságnak a súlyát? Pontosan hogyan kerül az általunk használt műanyag az óceánba és mi történik vele, amikor odakerül? Tehetünk-e valamit annak érdekében, hogy megmentsük a tengereinket? Liz Bonnin megpróbálja feltárni a világ műanyagproblémáját a nézők számára. Február 2-án 17 órától A klímakatasztrófa küszöbén azt vizsgálja, hogyan hat a klímaváltozás a tájra és az emberi életekre Földünk különböző pontjain. A műsorvezető, Professzor Siwan felkutatja azokat, akik máris a saját bőrükön érzik a klímakatasztrófa hatását, valamint azokat, akik hagyományos vagy modern eszközökkel felveszik a harcot a világunkat fenyegető krízissel szemben. Február 9-én 16 órakor érkezik a Bálnagyilkos műanyag premiere, mely arra keresi a választ, hogy vajon milyen túlélési esélyeik vannak a bálnáknak az egyre szennyezettebb tengerekben? Egyáltalán változtat-e valamin a bálnák pusztulása?

 

Ezek mellett még számos érdekfeszítő tartalommal készül a Spektrum a tudományok vagy akár a történelem iránt érdeklődők számára is.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott