Ugrás a tartalomra

Alföld Televízió és Debrecen Televízió már digitálisan is

UPC logoA helyi tévék közül elsőként az Alföld Televízió és a Debrecen Televízió digitalizált változatát is továbbítja a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft. június 1-től a régióban - adta hírül a két tévétársaság hírportálja kedden.

A legnagyobb hazai kábelszolgáltató az elmúlt időszakban kidolgozta a helyi televízióadások digitális kábeles továbbításának műszaki lehetőségét, így a helyi tévék is a digitális kínálat részévé válhatnak. A helyi tévétársaságokkal való együttműködés révén elsőként Debrecenben válik elérhetővé digitálisan a helyi televíziók adása.

A UPC digitális alapcsomagjában nézhető helyi tévéadások megfelelő előfizetéssel és a szolgáltató által biztosított dekóderrel ugyanúgy megállíthatók és visszatekerhetők vagy rögzíthetők, illetve elektronikus programinformációk is elérhetőek hozzájuk, mint más digitális tévéadások esetén. Az Debrecen Televízió digitális adását a 153-as, míg az Alföld Televízióét a 154-es csatornahelyen találhatják meg szerdától a szolgáltatások debreceni és ebesi előfizetői.

A helyi tévék műsora mindeddig csak a hagyományos analóg módon volt elérhető, ugyanis a digitális műsorterjesztésben korábban nem volt megoldott a helyi adások beillesztése a központi digitális jelfolyamba. Noha a párhuzamos analóg és digitális műsortovábbításnak köszönhetően a digitális csomagokra előfizető háztartásokban analóg módon eddig is vehetők voltak ezek az adások, ám a nézőknek a digitális médiaboxokról át kellett kapcsolniuk, ha a helyi műsorokat akarták látni - olvasható a dehir.hu (Debrecen Televízió) és a hajdupress.hu (Alföld Televízió) hírportálokon, közölte az MTI.

A legfrissebb információk szerint június 1-től a Szolnoki Városi TV és a Balatonboglári Supra Televízió is elérhető a UPC helyi digitális hálózatain!

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott