Ugrás a tartalomra

Digitálisra vált a Füred Televízió

Füred Televízió logoÚjabb helyi csatorna áll át a korszerűbb sugárzásra, október végétől a UPC digitális kínálatában is elérhető lesz Balatonfüred helyi csatornája, a Füred Televízió.

A csatorna jelenleg kábelen, analóg rendszerben továbbítja műsorát a 13 ezer lakosú városban, illetve műsorait elérik a tihanyi, paloznaki, balatonakali és zánkai nézők is. A csatornát üzemeltető Füred Stúdió Televíziós Kft., hosszú tárgyalási folyamat után állapodott meg a UPC Magyarország Kft.-vel a digitális továbbításáról, a műszaki kivitelezés már megkezdődött, sőt a napokban le is zárul.

A tervek szerint október végétől, a veszprémi fejállomáshoz tartozó területen a mediabox 503. csatornáján lesz elérhető a Füred TV, a mediacard-al rendelkező előfizetők pedig a 128 Mhz-en találják majd meg a csatornát. A digitális átállás vételkörzet bővítést is jelent, hiszen a Füred TV többek között a megyeszékhelyen, azaz Veszprémben is elérhetővé válik a hónap végétől. (A Veszprém TV mindig is nézhető volt Füreden.) Az előfizetők december 15-ig még a hagyományos módon is nézhetik a helyi tévé adását, hiszen addig fenntartják a párhuzamos sugárzást.

A Füred Televízió 1992-ben kezdte meg működését a városban, azóta hétről-hétre, saját gyártású műsorokon keresztül mutatja be a Balatonfüreden, illetve a térségben történt kulturális, gazdasági, politikai eseményeket, a helyieket érintő témákat. A csatornánál már egy ideje dolgoznak az új arculaton is, ennek megjelenése még ebben az évben várható, ekkor a logót is lecserélik majd a Füred TV-nél, valamint korszerűsítik a technikát is az NMHH-tól elnyert műszaki pályázat segítségével.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott