Ugrás a tartalomra

Discovery közlemény a DIGI ügy kapcsán

Discovery Channel logoA Discovery Networks Magyarország sajnálattal értesíti több százezer nézőjét, hogy a DIGI szándékosan és egyoldalúan megszegte a Discovery Networks felé fennálló szolgáltatási szerződését, és nem sugározza tovább a Discovery Channel műsorát analóg és digitális kábeltelevíziós előfizetői számára (már a műholdasoknak sem - a szerkesztő). Fennáll a lehetőség, hogy a Discovery Channel véglegesen kikerül a DIGI teljes kínálatából.

Az elmúlt hónapokban a Discovery többször is kísérletet tett arra, hogy megállapodjon a DIGI-vel az új szerződésről. A legjobb szándék ellenére a szolgáltató visszautasította a szerződés megújítására vonatkozó összes javaslatot, és megszüntette a Discovery Channel sugárzását. A Discovery egyetlen alkalommal sem kérte díjai emelését.

A DIGI minden figyelmeztetés nélkül több százezer magyar néző számára tette elérhetetlenné a Discovery Channel műsorait. A DIGI előfizetői ezt meglepődve és csalódottan fogadták. A Discovery elindította a discoverybaratai.com weboldalt, melyen keresztül az előfizetők hallathatják hangjukat és elmondhatják véleményüket.

A Discovery sajnálja, hogy a DIGI ilyen helyzetbe hozta a nézőket, és jóhiszeműen készen áll a tárgyalások folytatására a DIGI-vel azzal a feltétellel, hogy csatornái visszakerülnek a szolgáltató műsorkínálatába.

Tizenöt éves magyarországi múlttal a háta mögött a Discovery Channel továbbra is elkötelezett küldetése mellett, hogy kielégítse az emberi kíváncsiságot és az egyre növekvő magyar közönsége számára bemutassa bolygónk lebilincselő történeteit. A Discovery 2006-ban nyitotta meg budapesti irodáját. Az itteni csapat felelős a portfolióban megtalálható csatornák – többek között a Discovery Channel, a TLC, az Animal Planet, az ID: Investigation Discovery és a Discovery Science – marketingfeladataiért. A Discovery Channel óriási népszerűségnek örvend Magyarországon, a legmagasabb nézettséggel rendelkezik a nemzetközi csatornák közül a 25-39 éves férfiak körében. Nézettségi aránya 13%-kal nőtt az elmúlt évben. A Discovery Channel más szolgáltatóknál továbbra is elérhető Magyarországon.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott