Ugrás a tartalomra

Elindult az M3 retrocsatorna

M3 logoEste hat órakor elindult az M3, a közmédia retrocsatornája a Színészek a porondon című, 1963-ban rögzített műsorral.

A televíziónézők olyan sztárokkal találkozhatnak ezután a közmédia archívumára épülő kábeltévé műsorán, mint Voith Ági, Bujtor István, Antal Imre, Rózsa György vagy Bodrogi Gyula. Karácsony napján egyebek mellett a Családi kör, a Cimbora, A csodakarikás című mesejáték, valamint Az aranyember című film várja a nézőket, szilveszterkor pedig több szórakoztató műsor mellett Hofi Géza Hofélia című műsorával búcsúztatja a csatorna az óévet.

A '60-as, '70-es, '80-as és '90-es évek emblematikus műsorait, filmjeit vetítő új adón a nézők ismét megnézhetik a Zenebutik, a Halló fiúk, halló lányok! vagy a Leg-leg-leg adásait, találkozhatnak a képernyőn Kodály Zoltánnal és a 11 éves Kocsis Zoltánnal, de azt is láthatják majd, hogy Kern András tizennégy évesen miként nyerte meg a Ki mit tud? című vetélkedőt.

Újra vetítik a Szomszédok, a Nők a pult mögött vagy a Kórház a város szélén című sorozatokat is, és adásba kerül az 1993-tól kezdődő Játék határok nélkül című nemzetközi ügyességi vetélkedő Gundel Takács Gábor műsorvezetésével.

A retrocsatornán a műsorzárást követően a hét minden napján Időmetszetek címmel tovább folytatódik az időutazás: éjféltől archív fotóválogatást láthatnak a nézők. Emellett az érdeklődők számos olyan műsort - úgynevezett M3-premiert - is megtekinthetnek majd, amelyek a digitalizálás hiánya miatt bemutatásuk óta nem kerültek adásba.

Januártól színházi előadások is láthatók lesznek az M3-on, és megismétlik a Cimbora adásait is. A sportrajongók az ünnepek alatt, majd utána hétvégenként nosztalgiázhatnak, és ugyancsak hétvégenként vetít a csatorna gyermekeknek szóló színházi előadásokat, műsorokat.

Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója korábban elmondta: a kábelcsatornát piaci tendenciák, a nézők változó tévézési szokásai hívták életre. A gyermekeknek programokat kínáló M2 után ez a közmédia második tematikus tévécsatornája.

Az M3 több kábeltelevízió-szolgáltatónál az alapcsomagban érhető el, és már pénteki indulásakor mintegy 1,4 millió háztartásba jut el.

2013. december 21-én kerül átadásra az MTVA részéről az első készlet M3 kártya a forgalmazónak, a Betacom Kft-nek, melynek segítségével egyéni műholdas vevőberendezéssel rendelkezők is élvezhetik az adást. Az M3 előfizetés három évre 4000 Ft. Ezen felül fizetendő a kártya ára, ami egyszeri 7000 Ft, és nyitja az M1-M2-Duna csatornákat és az eredeti nyelvű hangsávokat is. Meglévő M1 kártyára is rá tudják aktiválni az M3 hozzáférési jogosultságot, a díj kifizetését követő 1-2 munkanapon belül, ezt is a Betacom-nál kell megrendelni. Az M3 előfizetés (önmagában, tehát a kódolt M1-M2-Duna adásokat nem fogja nyitni) külföldről is megrendelhető.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott