Ugrás a tartalomra
RTL+ logo

Fél éve indult az RTL+

Az RTL fél éve, tavaly novemberben indította el előfizetéses, reklámmentes streaming-szolgáltatását, az RTL+-t. Indulása óta az RTL+ előfizetői száma az RTL várakozásait felülmúló ütemben növekszik. Az első félév felhasználói adatai azt mutatják, hogy a felhasználók körében a saját gyártású RTL-es tartalmak a legnépszerűbbek. 2023-ban is sorra érkeznek majd a premierek.

 

Az RTL+ azzal a céllal indult, hogy az első olyan, hazai streaming platform legyen, amely helyi, magyar nyelvű tartalmakat kínál az előfizetőknek. Csak az idei első negyedévben 26 000-rel nőtt az előfizetők száma, így 2023. március végén a streaming-szolgáltatás 277 000 előfizetővel rendelkezett. Ez az RTL+ és az RTL+ Active szolgáltatási szintek kumulált előfizetői száma, amely nem tartalmazza az ingyenes próbafázisban lévő felhasználókat.

 

A streaming szolgáltatás nézői összetétele rendkívül fiatalos: a 16-29 éves korosztály teszi ki a legnagyobb korcsoportot, ezt követi a 30-39 éves korcsoport. Az RTL+ szolgáltatási szint előfizetői átlagosan 105 percet töltenek el a felületen, a streamelt órák száma pedig meghaladja a 4 milliót ezen felhasználók körében.

 

A platform sikere egyértelműen a magyar nyelvű, saját gyártású tartalmakban rejlik

 

A felhasználói adatokat tekintve az látszik, hogy egyértelműen a helyi, magyar nyelvű tartalom segíti a platform növekedését. Streamelt óraszám alapján a 10 legnézettebb tartalom mindegyike saját gyártású, RTL-es produkció .  A top10-es listát a ValóVilág vezeti, ezt követi A király c. sorozat, ami egyben a legnézettebb fikciós tartalom is lett az RTL+-on. A király nemcsak az RTL+-felhasználók, de a kritikusok körében is hatalmas sikert aratott. A sorozat elnyerte a Televíziós Újságírók Díját Heti sorozat kategóriában. A sorozat főszereplői, Schell Judit a Színésznő, Olasz Renátó pedig a Színész kategória győztesei lettek. A király bekerült továbbá a Magyar Mozgókép Díj jelöltjei közé Legjobb tévésorozat kategóriában. 
A Mellékhatás, bár még csak pár hete indult a második évada, máris felkerült a legnézettebb tartalmak listájára.

 

A Top 10 legnézettebb tartalom, streamelt óraszám alapján:

  1. ValóVilág
  2. A Király
  3. Drága örökösök
  4. A mi kis falunk
  5. Nyerő Páros
  6. Mellékhatás
  7. Apatigris
  8. Álommeló
  9. Cápák között
  10. Barátok Közt

 

Műfajokkal eltöltött idő alapján, mindhárom szolgáltatási szint összesített adatai alapján a reality a legnépszerűbb műfaj.  A reality-kedvelők számára a ValóVilág 24 órás live stream-je után ősszel érkezik a platformra az RTL+ első saját reality showja, az Éden Hotel, RTL-RTL+ koprodukcióban.

 

Folyamatosan érkeznek újabb tartalmak a platformra

 

Az RTL+-ra érkezik 2023 őszén a Valami Amerika sorozat, Herendi Gábor rendezésében.
Hamarosan kezdődik a HIP, azaz a High Intellectual Potential című, francia sorozat magyar verziójának forgatása. A világon összesen két országnak engedtek helyi változatot csinálni, az amerikai remake előtt, ebből az egyik a magyar RTL. Az RTL+-on fog debütálni egy Hypewriter-győztes sorozat, a Golden Age.  
A platformra folyamatosan érkeznek majd az újabb és újabb premierek, így a jövőben sem lesz hiány sokszínű helyi tartalomból.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott