Ugrás a tartalomra
Sport1 logo

Indul a Nemzetek Ligája négyes döntője

A Nemzetek Ligája négyes döntője felér egyfajta mini Eb-vel, de egy olyannal, ahol csak Európa legjobb négy válogatottja szerepel. Jelenleg ez Angliát, Hollandiát, Svájcot és a torna házigazdáját, Portugáliát jelenti.

 

A Nemzetek Ligája az UEFA legújabb kezdeményezése, amellyel egy rangos, színvonalas, mindent igényt kielégítő sorozatot szervezett a nemzeti csapatok részére az Eb-k és vb-k közötti időszakban. Ez az elképzelés telitalálatnak bizonyult: minden meccsnek komoly tétje van, a legjobbak játszanak egymással minden fordulóban, és presztízskérdés volt, ki jut el a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, amelyet 2019. június 5-9. között rendeznek Portugáliában.

 

Ide Európa legjobb tizenkét válogatottjából csak négy juthatott el, és ehhez kőkemény meccseken kellett megküzdeni minden egyes pontért. Nem véletlen, hogy nem volt százszázalékos csapat a csoportkörökben. Végül a házigazda portugálokon kívül Angliának, Hollandiának és Svájcnak sikerült a kvalifikáció, azaz csoportelsőként zárni a Nemzetek Ligája történetének első csoportkörét. Hogy milyen nehéz volt mindez, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a vb-címvédő Franciaország vagy épp a vb-ezüstérmes Horvátország sem tudott megbirkózni ezzel a küldetéssel.

 

A meccseknek a portói Estádio do Dragão aréna és a D. Afonso Henriques Stadion Guimarãesben ad otthont. A Sport1 mind a négy mérkőzést élőben közvetíti, de június 7-11. között további 15 Eb-selejtezőt is képernyőre tűz a Sport TV.

 

Menetrend:

  • Június 5. szerda, 20:45: Portugália – Svájc, Sport1 (kommentátor: Fülöp László)
  • Június 6. csütörtök, 20:45: Hollandia – Anglia, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)
  • Június 9. vasárnap, 15:00: Bronzmérkőzés, Sport1 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)
  • Június 9., vasárnap, 20:45: Döntő, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott