Ugrás a tartalomra

Új DigiTV Set Top Box érkezhet

DIGI logoAz RCS/RDS, mely a közép-kelet európai régió több országában jelen van a DTH és a kábel piacon, DigiTV márkanéven, bejelentette terveit egy új generációs set top box készülékkel kapcsolatban.

A vevőegység, melynek fejlesztésében részt vesznek a jelenlegi beszállítók, a Humax és a Hyundai is, kulcsszerepet játszhat a szerb digitális átállás folyamatában, melynek záródátuma jövő év április 4-e.

A készülék a DigiTV műholdas vételén túl alkalmas lesz az ingyenes földi digitális sugárzású(DTT) csatornák megtekintésére is. Ez utóbbi igen fontos a szerb piac esetében, mivel ott a közszolgálati csatornák nincsenek jelen a DTH platformon.

A DVB-S2 rendszerű készülék alkalmas lesz HD csatornák vételére, rendelkezni fog PVR funkcióval, VoD és PPV képességgel is bír majd. A DVB-S2 rendszer lehetővé teszi, hogy a DTH platform sávszélességet spóroljon az Intelsat 10-02 műholdon, a szolgáltatás ebbe a rendszerbe való migrációjával.

A vevőegységet várhatóan a szerb piac mellett más országokban is bevezetik.

Amint korábban már beszámoltunk róla, a DigiTV a magyar piacon szeptemberben jelentkezik új, HDMI csatlakozóval ellátott vevőberendezéssel.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott