Ugrás a tartalomra

Közösségi tévé lett az OzoneNetwork

OzoneNetwork logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011 októberétől közösségi médiaszolgáltatásként ismeri el az Origo Zrt.-hez tartozó OzoneNetwork tevékenységét.

Közösségi médiumként a legfontosabb változás az OzoneNetwork életében, hogy – négyhónapos szünet után – ismét készít saját műsort. November 1-jén Horizont címmel stúdióbeszélgetéseket indít, amely mindenkit érintő, közszolgálati témákat dolgoz fel. Minden hétköznap 23:00 órától tudósok, szakemberek, hozzáértők lesznek a stúdió vendégei, akik környezetvédelemről, fenntartható fejlődésről, növény- és állatvilágról, időjárásról, felfedezésekről, öko- vagy éppen hulladékgazdálkodásról, energiaforrásokról, országok és népcsoportok társadalmi-gazdasági állapotáról folytatnak eszmecserét. A moderátor Sőreghy Zita műsorvezető lesz, a felvétel pedig Magyarország legmodernebb HD-virtuális stúdiójában készül távvezérelt robotkamerákkal.
 
A csatorna műsoridejének több mint 50%-ában európai, 30%-ban pedig magyar gyártású műsort fog sugározni. 
 
Ez remek alkalom arra, hogy újra létjogosultságot kapjanak a színvonalas és látványos hazai dokumentumfilmek – mondja Pálmai L. Ákos, az Origo Televíziós és Webvideó Üzletágának vezetője. – Számunkra fontos, mi történik a Földön – e mottó mentén folytatjuk tevékenységünket. A közösségi oldalak segítségével például folyamatosan építjük és tartjuk fenn a kapcsolatot a Földért felelősséget érző emberekkel, vállalatokkal.
 
A közösségi kategóriába való sorolásnak köszönhetően az OzoneNetwork újra ad aktuális időjárás-jelentést, óránként több alkalommal is, időnként pedig a siketek és nagyothallók számára feliratos műsorokat fog sugározni. Szemben a kereskedelmi médiumok tizenkét percével, egy közösségi médiaszolgáltató óránként maximum hatperces reklámidővel gazdálkodhat, ám a műsorszámok ezekkel nem szakíthatók meg. Az OzoneNetwork eddigi műsorstruktúráját tekintve, ez a kitétel nem jelent drasztikus változást a csatorna életében. 
 
Az új médiatörvény érinti a kábelszolgáltatókat is, az előfizetőknek ajánlott csomagokban ugyanis helyet kell biztosítani közösségi médiumoknak. Így – amennyiben a kábelszolgáltatók ezt a csatornát választják – a közeljövőben még több háztartásban lesz elérhető az OzoneNetwork.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott