Ugrás a tartalomra
4iG logo

Lezárult a Hungaro Digitel akvizíció

A GVH hozzájárulásával lezárta a 4iG Nyrt. a Hungaro DigiTel Kft. 75%-os üzletrészének megszerzésére irányuló tranzakciósorozatot – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az elmúlt időszakban a HDT Kft. többségi tulajdonának megszerzése érdekében átvilágították és értékelték a céltársaságot, valamint kidolgozták az Antenna Hungária Zrt. üzletrészét érintő adásvételi, továbbá a 4iG Nyrt., és a nemzetközi hátterű Alpac Capital SA kezelésében működő Bartolomeu Investments Kft. közötti apportszerződést. A Bartolomeu Invest birtokolja a Hungaro DigiTelben résztulajdonos Portuguese Telecommunication Investments (PTI) Kft.-t, mely társaság apportjával a Bartolomeu Investments a 4iG Nyrt. egyik részvényesévé, míg a tőkepiaci társaság a Hungaro DigiTel Kft. 75%-os közvetett tulajdonosává válik.

 

A PwC Magyarország üzletrész értékelésére vonatkozó szakértői jelentése alapján PTI Kft. apportértékét a felek 3.156.000.126 forintban határozták meg, melyet a 4iG Nyrt. zártkörű ázsiós alaptőke emelés keretében 5.207.921 darab, 20 forint névértékű és 606 forint kibocsátási értékű 4iG részvény forgalomba hozatalával egyenlít ki. A részvénykibocsátással a Bartolomeu Investments 5,24 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben. A társaság kötelezettséget vállalt arra, hogy az alaptőke-emelés során a tulajdonába kerülő 4iG részvényeket a tőzsdei kereskedési rendszerbe történő bevezetésétől számított 1 éves időszakig nem értékesíti.

 

A Hungaro DigiTel többségi részesedésével és további tervezett akvizíciókkal a 4iG a távközlési iparág egyik meghatározó hazai szereplővé válhat. A HDT akvizíciója szinergikusan támogatja a vállalat fejlesztéseit és erős alapot nyújthat a régiós terjeszkedéshez. A 4iG számára az egyik stratégiai növekedési terület a telekommunikáció, illetve a távközlési infrastruktúra szegmens, amely a jól tervezhető, hosszú távú szerződéseknek köszönhetően növelheti a vállalat folyamatos árbevételeinek arányát.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott