Ugrás a tartalomra

Már minden köztévé szélesvásznú a UPC digitális szolgáltatásaiban

UPC Digital logoMostantól már az összes hazai közszolgálati televízió adása valódi szélesvásznú képformátumban látható a UPC digitális kábeles és műholdas televíziós alapkínálatában. A Duna TV-t követően immár az m1 és az m2 műsorai is az új tévékészülékekhez jobban illeszkedő, korszerű, 16:9-es szélesvásznú formátumban jutnak el az előfizetőkhöz.

A UPC Magyarország és a magyar közszolgálati televíziók együttműködése révén mostantól egyes idegen nyelvű illetve a legjobb minőségű nagyfelbontású (HD) adások mellett már az összes hazai közszolgálati tévé műsorai is az új lapos tévéképernyők és a mozifilmek méretarányaihoz igazodó valódi szélesvásznú képformátumban élvezhetőek a UPC digitális kábeltelevíziós és a UPC Direct műholdas televíziós kínálatában.

A magyar adások közül elsőként a Duna TV műsorai váltak elérhetővé ebben a formátumban, október 1-jétől, ehhez társult most a Magyar Televízió két csatornája is. A UPC reményei szerint a továbbiakban fokozatosan egyre több hazai kereskedelmi és tematikus televízió is átáll a valódi szélesvásznú kép sugárzására, amely teljesen kitölti az új tévéképernyőket, Így a nézőknek az új típusú tévékészülékeken nem kell torz képet, illetve a kép alatt és felett fekete csíkokat elviselnie. Emellett pedig az adás a hagyományos 4:3-as képarányű tévéken is élvezhető, torzításmentes marad. Az új, digitálisan továbbított képformátum ugyanis automatikusan alkalmazkodik a képet megjelenítő tévékészülékhez és minden esetben az ideális képkivágással jelenik meg.

Ahhoz azonban, hogy az új formátumban továbbított adások mindig a megfelelő módon jelenjenek meg a képernyőn, a vételhez használt digitális vevőegységeket helyesen kell beállítani. A UPC médiabox vevőegység "beállítások/tv-beállítások" menüjében, a tévé típusánál, a hagyományos tévékészülékek esetében a "letterbox", az újabb, szélesvásznú tévékészülékek esetében a "16:9" opciót kell kiválasztani. Ez esetben a kép sem a hagyományos, sem az újabb tévéken nem lesz torz vagy a szélei nem lesznek levágva, és kitölti a teljes képernyőt.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott