Ugrás a tartalomra

Maradj otthon a Da Vinci TV-vel

2020. április 4. és 19. között a MinDig TV kínálatában, a MinDig TV Extra műsorán pedig egészen április 30-ig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV.

 

Két hétig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV csatornája a MinDig TV több, mint félmillió háztartással rendelkező kínálatában április 4. és 19. között, a MinDig TV Extra műsorán pedig egészen április 30-ig. A csatorna az általános iskolásoknak az otthontanuláshoz is hasznos segítséget nyújt tantárgyakhoz kapcsolódó ismeretterjesztő műsorai segítségével.

 

A berlini központú Da Vinci TV érdekes sorozatokat kínál a kultúra, történelem, matek, alkotás, természettudományok valamint sport és szabadidő kategóriákban.A 24 órában sugárzó TV-csatorna kreatív és gondolatébresztő programokat nyújt a gyerekeknek, de az esti programblokkban a felnőtteknek is.

 

A Da Vinci TV műsorán a kódolatlan időszak alatt többek között speciális programblokkal emlékeznek meg a csatorna névadójáról, Leonardo Da Vinciről. A tudás hősei: Leonardo Da Vinci műsorfolyamban a csatorna legnépszerűbb műsorainak kapcsolódó epizódjait vetítik. A Da Vinci TV-n áprilisban is elérhetők a jól ismert sorozatok, úgy, mint a fizikával foglalkozó Tudomány nagyban, a történelem nagy alakjait viccesen bemutató Történelem másképp vagy az emberi szervezet folyamatait, biológiai érdekességeket ismertető Ikerdokik bevetésen.

 

A MinDig TV nézői feldobhatják az otthoni tanulással töltött időt, és hasznos ismereteket szerezhetnek a Da Vinci tartalmak segítségével a tantermen kívüli távoktatásban. A Da Vinci filozófiája az észrevétlen, szórakoztató tanulás köré épül. A műsorok érthetővé teszik a tudományos elméleteket, felkeltik a kíváncsiságot, és beszélgetésre ösztönözik a családokat. Emellett a televízió mellett a Da Vinci Kids appot is elérhetővé teszik: az alkalmazáson keresztül több mint 2500 díjnyertes, tananyag-alapú videó érhető el különféle témákban, a Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáiig, a csokoládé történetétől Amerika felfedezéséig. Az elsősorban 6-12 éves korosztály számára javasolt mozgóképes tartalmak hiánypótlók az ismeretterjesztés területén. Az alkalmazás letöltésekor most mindenki a tanév végéig szóló előfizetést kap, melynek érvényesítéséről szóló útmutató a csatorna Facebook oldalán található.

 

A felnőtteknek szól a Katalizátor: Kockáztassak? című műsor, mely április 19-én debütál. Lily Serna matematikus, aki bevallottan kockázatkerülő, a döntéseink mögött rejlő matematikát vizsgálja, s azt, mindez hogyan segít az életben előforduló kockázatvállalásoknál.

 

A kódolatlan időszak alatt további videotár tartalmakat is elérhetővé tesz a MinDigTV. A művészet története, a Nagy álmodozók sorozat a felnőtteket, a Legyek szuper, a Ki lakik itt, a Sziporka Sziszi vagy a Pofonegyszerű pedig a gyerekeket célozza – a fent ismertetett sorozatok mellett.

 

A Da Vinci TV élő műsora a DVB-T/T2 rendszeren kívül ingyenesen elérhető a mindiGO TV-n is.

 

Csatorna Programhely Multiplex
Da Vinci TV 46 C

 

A csatorna a fenti táblázatban található programhelyen és multiplexen érhető el, további, a vétellel kapcsolatos információ a MinDig TV weboldalán találhatóak. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T/T2 tunerrel rendelkező tévékészüléken.


Felhívjuk a Mindig TV nézők figyelmét, hogy az átmeneti időre kódolatlanul elérhető csatornák sugárzása egyre több adó vételkörzetében DVB-T2 adásmódban történik. Amennyiben nem érhető el a meghirdetett kódolatlan csatorna, a legvalószínűbb ok, hogy a vevőkészülék nem képes a DVB-T2 adások vételére.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott