Ugrás a tartalomra

Megnyílt az első digitális közszolgálati tévés videotár

UPC logoMostantól a Mazsola és Tádé, az Indul a bakterház és számos más emlékezetes archív mese, tévéműsor és film ugyanúgy tetszés szerint bármikor újra megnézhető a tévében, mint az m1 aktuális hír-, és kulturális vagy éppen sikeres szórakoztató műsorai. A közszolgálati m1 gazdag kínálatú műsortára elérhetővé vált a legnagyobb hazai kábelszolgáltató UPC összes digitális televíziós előfizetője számára – jelentette be közös közleményében a UPC és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A UPC videotárának m1-es csatornakínálatában az eredeti műsorrendtől függetlenül választhatnak a nézők a kedvükre való közszolgálati tartalmakból.

A különböző országos kereskedelmi és tematikus tévécsatornák mellett immár a közszolgálati televízió is megnyitotta digitális videotárát a legszélesebb hazai tévés videokínálatot nyújtó UPC kábelhálózatán. A upc videotár menüjében, az m1 csatorna műsortárában tematikus elrendezésben választhatnak a digitális tévés szolgáltatásra előfizetők a köztévében sugárzott hírek, közéleti, kulturális, gasztronómiai és szórakoztató műsorok, sorozatok, a legújabb és a legrégebbi archív filmek illetve egykori népszerű meseműsorok között.
 
Az eredeti sugárzást követően ebből a tárból kedvük szerint bármikor, külön díj nélkül megnézhetik az Este, a Híradó, A Lényeg, az Angi jelenti, az Anno, az Aranymetszés, a Delta, a Kortárs, a Valaki, a Gasztroangyal, a Most a Buday, a DTK, a Magyarország, szeretlek!, a Mindenből egy van, a Poén Péntek, a Párizsi helyszínelők és az On the spot adásait. Emellett alacsony díjért elérhetőek és 48 órán át akár hányszor megtekinthetőek az olyan egykori legendás mesesorozatok epizódjai is, mint a Frakk, a Mazsola és Tádé, a Vackor, a Kukori és Kotkoda, a Rémusz bácsi meséi, a Futrinka utca vagy a Dörmögőék kalandjai.

A régi magyar filmek kedvelői az m1 archívumából megnézhetik például az Indul a bakterházat, a Koppányi aga testamentumát, az Abigélt, a Bob herceget, vagy a Rózsa Sándor és az Ábel a rengetegben című filmeket. A jelenleg az m1-en vetített filmek nagy része a sugárzás után mindig egy héten át megtalálható lesz a tárban. Az újonnan készülő és az MTVA kiadásában DVD-n is megjelenő filmek pedig a forgalmazás megkezdésével egy időben a digitális kábeltévés videotárba is bekerülnek majd.

Az m1 videotára a továbbiakban folyamatosan frissül, és még tovább bővül majd. A UPC több mint ezer tévéműsort és több száz mozifilmet, összesen mintegy kétezer órányi videoanyagot tartalmazó videotár szolgáltatása mindegyik digitális kábeltévés szolgáltatáscsomagot megrendelő előfizetőnek automatikusan, külön havidíj nélkül a rendelkezésére áll. A videotár használatával a tévénézők a hagyományos, lineáris műsorfolyamtól elszakadva, kedvük szerinti tartalomból válogathatnak, tetszés szerinti időpontban, és a „kikölcsönzött” műsorokat a távirányítóval megállíthatják, vissza- vagy előre tekerhetik, akár egy DVD-t.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott