Ugrás a tartalomra
Viasat History logo

Nanking sebei - Hamarosan a Viasat History műsorán

A Jiangsu Broadcasting Corporation (JSBC) és a Viasat World a mai napon megállapodást írt alá a NATPE Budapest konferencián. A nemzetközi médiacég ezzel megszerezte a Scars of Nanking című Emmy-díjas dokudráma sugárzási jogait, mely 2018 júliusában kerül adásba a Viasat History csatornán Nanking sebei címmel.

 

Seniha Tunaboylu, a Viasat World tartalom és beszerzési vezetője és Li Hanchun, a JSBC nemzetközi osztályának helyettes vezetője írták alá a megállapodást Li Sheng JSBC alelnök és JP Bommel NATPE ügyvezető társaságában.

 

A Viasat History csatornára vonatkozó sugárzási jogok közép és kelet európai megszerzéséről Tunaboylu így nyilatkozott: “A Viasat History hűséges nézőközönségének nagy örömmel hozzuk el a világszínvonalú tartalmakat. A Scars of Nanking fantasztikusan kiegészíti a júliusi műsorkínálatunkat és izgatottan várjuk, hogyan teljesít a csatornánkon. Örülök, hogy ezzel a szerződéssel elmélyítettük kapcsolatunkat a JSBC-vel.”

 

Li Sheng hozzátette: “A nankingi mészárlás a II. világháború egyik fontos eseménye. Úgy vélem, a Scars of Nanking bemutatása a Viasat History-n lehetővé teszi, hogy az európai közönség többet tudjon meg az elfeledett kínai holokausztról. Örülünk, hogy a JSBC és a Viasat World partnerségének köszönhetően világszínvonalú tartalmunk nagyobb közönséghez tud eljutni.”

 

A Scars of Nanking dokudrámát a legjobb operatőr és a legjobb kameravágás kategóriában jelölték a 45. Daytime Emmy-n és előbbi kategóriában el is hozta a legjobbnak járó díjat.

 

A Scars of Nanking című dokudrámában amerikai misszionáriusok az ellen küzdenek, hogy a japán behatolók megerőszakoljanak és lemészároljanak kínai civileket és kicsempésszék az 1937-es aljas nankingi mészárlás bizonyítékait. Amikor 1937-ben a császári japán hadsereg brutálisan behatolt Kínába, több tízezer civilt és háborús foglyot öltek meg és nőket erőszakoltak Kína akkori fővárosában. Az esemény ma nankingi mészárlás néven ismert. A legtöbben elmenekültek, de 22 külföldi a városban maradt.

 

Ez a film azoknak a történetét meséli el, akik a maradás mellett döntöttek és szembenéztek a veszéllyel: olyan amerikai misszionáriusokról, köztük tanítók, orvosok és lelkipásztorok, akik elszántan védelmezték a negyedmilliós kínai lakosságot. Nem csak saját magukat sodorták veszélybe, hogy nőket védjenek a nemi erőszaktól és civileket a véletlenszerű kivégzésektől, hanem kulcsszerepet játszottak a nankingi mészárlás bizonyítékainak megőrzésében és ismertetésében.

 

Egyikőjük, John Magee atya, filmen és fotókon örökítette meg az atrocitás következményeit, míg George Fitch minden kockázatot vállalva titokban filmezte a várost. Dr. Robert Wilson egyedüli sebészként számtalan életet mentett meg és a hős tanárnő, Minnie Vautrin, több száz nemi erőszakot előzött meg. Történeteik az általuk írt levelekből és naplókból kerültek napvilágra és így ismerheti meg a világ a történelem egyik legnagyobb háborús atrocitását.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott