Ugrás a tartalomra

A SPORT1 Magyarországon elsőként közvetít 3D-ben élő sporteseményt

Sport1 logoA Chello Central Europe által működtetett SPORT1 november 29-én egy budapesti moziban 3D-ben közvetíti a legendás El Clásicót, a Barcelona-Real Madrid spanyol szuperrangadót.
A mérkőzés 3D jele Barcelonából műholdas átvitellel jut el a magyar közönséghez, a térhatású közvetítés a bemutatóval egy időben a UPC Magyarország teljes kábelhálózatán, országszerte a SPORT1 minden nézője számára külön kérés nélkül, díjmentesen elérhető lesz.
A hétfő esti esemény a hazai 3D-s tévéközvetítések kezdetét jelenti.


Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója elmondta: “Nagyon büszkék vagyunk, hogy Magyarországon a SPORT TV-nek sikerül először bevezetni ezt a precedens nélküli újdonságot, amely mérföldkő a hazai futballszerető közönség számára. Reméljük, hogy a SPORT TV által közvetített egyéb sportesemények, mint például a magyar és spanyol bajnokság vagy a Superbowl is hamarosan elérhetőek lesznek 3D-ben.”

Az El Clásicóra 200 000 néző kíváncsi évről évre Magyarországon, a Chello Central Europe bízik abban, hogy a mostani közvetítés tovább népszerűsíti a labdarúgást és a 3D technológiát a szurkolók és a nézők körében.

Először valósul meg Magyarországon a nagyközönség számára is elérhető 3D televíziós élő közvetítés. A UPC HD csomagjának előfizetői a szolgáltató által biztosított médiaboxon keresztül, a SPORT1 szokásos műsora mellett, a 40. programhelyen láthatják a mérkőzést, a 3D adás megjelenítésére is képes új tévékészülékeken. A többi előfizető pedig egy kábeltuneres 3D tévékészüléket közvetlenül a koaxiális kábelhálózathoz csatlakoztatva, automatikus hangolással beállítva tekintheti meg a különleges képélményt kínáló közvetítést.

A UPC idén májusban hazánkban elsőként végzett sikeres tesztjellegű 3D televíziós műsortovábbítást a jelenleg kiépített korszerű kábelhálózata és az előfizetőknél is már megtalálható digitális HDTV médiaboxa segítségével egy sajtóbemutatón. A legnagyobb hazai kábelszolgáltató ezzel demonstrálta, már felkészült arra, hogy ezt az újdonságot elérhetővé tegye az előfizetők nappalijában. Ehhez azonban mindeddig nem állt rendelkezésre megfelelő tartalom. Most a SPORT1-nek köszönhetően immár lehetővé vált, hogy a nézők az otthonukban is kipróbálják a televíziózás jövőjét jelentő megoldást.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott