Ugrás a tartalomra

UPC: megmaradnak a német tévécsatornák Sopronban

UPC logoNem szűnik meg, csak más módon lesz fogható Sopronban a német nyelvű televízióadás – közölte a UPC kábeltelevíziós társaság a Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat elnökével. Az elnök két nappal ezelőtt bírálta a szolgáltatót amiatt, hogy kivette csomagjából a német nyelvű csatornákat.

„Mind a hat, eddig hagyományos analóg módon továbbított német nyelvű csatorna február 1-től a digitális televíziós szolgáltatásunk részeként lesz továbbra is látható” – olvasható a cég tájékoztatásában. E szerint az új szolgáltatást valamennyi érintett, nemzetiségi anyanyelvét ápoló előfizető számára „rendkívüli kedvezménnyel” fogják biztosítani.

Mint írják, egy pillanatig sem volt kétséges a cég számára, hogy az analóg kínálatban megszűnő külföldi adásokat továbbra is elérhetővé kell tenniük előfizetőik számára, ezért alakítottak ki két, többféle idegen nyelvű adást kínáló minicsomagot pár száz forintos áron.

Hétfőn jelentette be a megyei német önkormányzat elnöke, hogy tiltakoznak amiatt: a soproni kábeltévés csomagok egyikéből úgy tűnne el mind a hat német nyelvű csatorna, hogy az érintettek nem tudnak szolgáltatót váltani.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott