Ugrás a tartalomra

Változás a DIGI műholdas HD tesztjében

DIGI logo2013. február 7-én, a déli órákban, változott a DIGI műholdas HD tesztjének vételei paramétere, valamint újabb csatorna is megjelent, a DIGI Animal World HD helyett.

Folynak a DIGI műholdas HD tesztjei, velejárója, hogy a vételi paraméterekben is történhet változás, jelen esetben az SR érték változott, 30000-re, így a multiplex kapacitása valamivel 74Mbps fölé emelkedett. Ez elegendő lehet 7 HD csatorna kiváló minőségű elosztására, illetve a minőség rovására ez a szám nagyobb is lehet. Mivel a DIGI nem csak hazánkban kezdi meg a HD sugárzást, valószínű, hogy a multiplexen nem a magyar piacnak szánt csatornák is helyet kapnak. Az eddigi négy (DIGI Sport 1 HD, DIGI Animal World HD, Sport1 HD és M1 HD) tesztelő csatorna közül a DIGI Animal World HD lekerült, a DIGI World HD váltotta, várhatóan az így elérhetővé vált négy csatorna képezi majd a végleges kínálatot .

A tesztek jelenleg a következő paraméterekkel érhetők el: Thor6 (0.8° nyugat), 11823 H, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK.

A DIGI nem kér külön pénzt a HD csatornákért, csupán a HD képes KAON NA1000HD set top box készülékre van hozzá szüksége az előfizetőknek, mely havi 500 Ft-ért bérelhető, 10000 Ft kaució mellett (mely a havidíjból jóváírásra kerül), de meg is vásárolható, 15000 Ft-ért, így a havi 500 Ft-ot sem kell megfizetni. Bérleti konstrukció választása esetén 1 év hűségidő aláírása is feltétel. A KAON NA1000HD set top box készülék Közszolgálati és DIGI MINI csomagok mellé nem kérhető, DIGI és DIGI+ csomag mellé is csak egy darab igényelhető előfizetésenként!

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott