Ugrás a tartalomra

Leépít és mobilszolgáltatásra készül a UPC

UPC logoA céget érintő botrányt követően vette át a UPC Magyarország irányítását Betzalel Kenigsztein. A vezető a Világgazdaságban beszélt az elbocsájtásokról, a 3D tévéről és az induló mobilszolgáltatásról.

Nehéz évet zárt a tavaly botrányba keveredett UPC, az 1500 embert foglalkoztató cég mintegy száz fős leépítést eszközölt.  Miközben növelni tudta az internetes- és a vezetékestelefon-piacon az ügyfelek számát, a tévéüzletben ügyfeleket vesztett a cég, annak ellenére, hogy az erős árverseny miatt 2009-ben egyes díjtételeket 10-20 százalékkal is csökkentették.

A cég tavaly kinevezett ügyvezetője, Betzalel Kenigsztein a Világgazdaság hasábjain beszélt arról is, hogy egy akkora méretű piacon mint Magyarország, legfeljebb két erős vezetékes szereplő tud eredményesen működni.

A UPC fejlesztéseinek egyik legfontosabb eleme tavaly a videótár volt, melynek országos szintű bevezetése éppen most fejeződik be. A másik technikai innováció a digitális videórögzítő (DVR) amellyel megállítható és visszatekerhető akár egy élő adás is, valamint beállítható kedvenc műsorok automatikus felvétele is. Ezt a szolgáltatást egyébként a UPC kétszázezer digitális előfizetőjének negyven százaléka már használja.

Kenigsztein elmondta, hogy egyre több csatornán sugároznak HD minőségben, de technikailag már a háromdimenziós televíziózásra is fel vannak készülve.

A mobilüzletág kialakításáról elmondta, hogy a Pannonnal és a Vodafone-nal is folytatnak tárgyalásokat, elmondása szerint a mobilinternet miatt lenne érdemes belevágni az üzletbe, de úgy véli, hogy ez a szolgáltatás nem helyettesítheti a vezetékes technikákat, inkább kiegészítő termékként funkcionálhat.

Kenigsztein megjegyezte, hogy hazánkban nagyon olcsó szolgáltatásként árazták be a mobilszélessávot, Európa más országaiban ezt még prémiumszolgáltatásként kezelik. A cég érdeklődik a virtuális szolgáltatásokért és a frekvenciavásárlásokért is, de ezekben a kérdésekben még nem született döntés.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott