Ugrás a tartalomra

Megszűnik a MusicPlus és a BestOfMusic

Skyble Media logoA Skyble Media sajnálattal tájékoztatja nézőit, akik mellettük álltak az elmúlt 2 évben, hogy a magyar MusicPlus és BestOfMusic csatornák 2012. december 31-én lesznek utoljára láthatók, mivel a hazai kábelszolgáltatók többsége úgy gondolja, hogy a jelenlegi zenecsatorna kínálat teljes egészében kielégíti az itthoni igényeket, sem több magyar zenére, sem más előadókra nincs szükség az itthoni  képernyőkön.

 

MusicPlus

A csatorna alapítóinak célja egy olyan magyar popzenei csatorna létrehozása volt, amely műsoraiban helyet kívánt adni olyan műfajoknak is, amit más piaci szereplők évek óta figyelemen kívül hagytak. A hazai zenei kínálat szélesítése mellett a csatorna önként vállalta, hogy műsorában legalább 50%-ban hazai előadók klipjeit játssza, azaz valódi magyar zenecsatornaként színesítse a zenetévés piacot.

Hitték, hogy  egy, a többítől eltérő műsorszerkezetű zenetévé új színt hozhat a hazai televíziós kínálatba, és más európai országokhoz hasonlóan itthon is egy helyi zenéket játszó csatorna akár piacvezető is lehet.

Bátran kijelenthető, hogy a  tulajdonosok ehhez a tervhez, Steiner Kristóf főszerkesztő vezetésével a legjobb hazai szakemberekből álló csapatot állították csatasorba, akiktől ezúton is elnézést kérnek, hogy a csatorna megszűntetése mellett döntöttek.

Ugyanígy szeretnének elnézést kérni a magyar előadóktól, hogy ezzel a lépésükkel megfosztják őket attól a reménytől és álomtól, hogy itthon is lesz egy olyan zenetévé, ami az ő érdekeiket képviselve igyekszik eljuttatni dalaikat a közönség felé a legkülönbözőbb műfajokból, és hogy döntésük miatt továbbra is Magyarország lesz az egyetlen európai ország, amely hazai zenecsatorna nélkül marad.

Legvégül pedig azoktól a lelkes nézőkől szeretnének elnézést kéri, akik leveleikkel, üzeneteikkel szurkoltak a sikerüknek, és akik műholdon, kábelen vagy online követték adásukat, és szerették amit csinálnak.

 

BestOFMusic

A csatorna alapítóinak célja egy olyan magyar zenei csatorna létrehozása volt, amely műsoraiban helyet kívánt adni olyan népszerű magyar előadóknak, akik a jelenlegi csatornák elsősorban tiniknek szóló kínálatába nem férnek be, pedig nagyon sok mindent tettek le az asztalra az elmúlt évtizedekben. A hazai zenei kínálat szélesítése mellett a csatorna önként vállalta, hogy műsorában legalább 50%-ban hazai előadók klipjeit játssza, azaz valódi magyar zenecsatornaként színesítse a zenetévés piacot.

Bátran kijelenthető, hogy Filip Gyuri főszerkesztő vezetésével egy tartalmas és szórakoztató programot nyújtottak azoknak, akik klasszikus nagy kedvenceiket egy önálló csatornán nézték szívesen, nem pedig más, számukra nem befogadható műfajok töltelékeként.

Büszkék arra, hogy a magyar rock és popzene nagy generációjának dalait folyamatosan játszották az elindulás óta, és ők számukra nem csak haláluk után lettek érdekesek.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott