Ugrás a tartalomra

Megújult a Discovery Science

Discovery Science logoA világ első számú non-fiction médiavállalata, a Discovery Communications részeként működő Discovery Networks CEEMEA bemutatja tudományos csatornamárkája, a Discovery Science következő generációját. A megújult arculattal június 1-től találkozhatnak a magyar nézők.

A világszerte több mint 68 millió otthonban elérhető csatorna megújulása után sokkal energikusabb és élénkebb színvilággal, futurista grafikai elemekkel, ikonokkal  és új kialakítású menürendszerrel jelentkezik. Ezen elemek közül is kiemelkedik a televíziózás eddigi legdinamikusabb 3D logója, a „Morph”.

„Morph” – igazodva a mai technológiákhoz és trendekhez – mindig mozgásban van: úgy tervezték, hogy alkalmazkodni tudjon különböző típusú műsorokhoz, és átváltozhasson bármivé, legyen az mikroszkopikus vagy bolygóméretű, így adva vissza a Discovery Science sokszínű programkínálatát, a megújult on-air arculatát és hangulatát. Az ambiciózus és egyedi Discovery Science logó bepillantást enged a 3D logótervezés jövőjébe.

A tudományos ismeretterjesztő műsorok nagyon népszerűek a legtöbb országban, ahol jelen vagyunk. A Discovery Science sikeresen épít a nézői kíváncsiságra, kiviszi a tudományokat az iskolapadból és a laboratóriumokból, elérhető közelségbe hozza mindenki számára, miközben tényszerű szórakozást kínál, magával ragadó, szórakoztató módon. A csatorna arculatában és hangulatában végrehajtott változtatások – közte az új „Morph” logó bevezetése – tükrözik az izgalmas és tartalmas műsorainkat, és segítenek abban, hogy minél több új nézőt meghódítsunk, miközben hűek maradunk eredeti célkitűzéseinkhez és közönségünkhöz” – mondta Barbara Bilinska (Discovery Networks Channel Director CE).

A megújulással egy időben mutatják be A science fiction látnokai című vadonatúj, nyolc részes sorozatot, amelyet Ridley Scott, az Alien rendezője készített. Scott maga is sokat dolgozott rendezőként a science fiction területén, és hitelesen mutatja be a műfaj és a folyamatosan fejlődő tudomány és technika közötti kapcsolatot. Mindegyik epizód egy olyan sci-fi szerző előtt tiszteleg (Vernétől kezdve Isaac Asimovon át George Lucasig), aki maradandó nyomot hagyott a minket körülvevő világban.

A John Noble - a Fringe sztárja - vezette Sötét anyag című sorozatból megtudhatjuk, mi történik, ha a tudományos kutatások túl messzire merészkednek: ez a lenyűgöző műsor elgondolkodtatja a nézőket a tudomány és a tudás vitatható, néha zavarba ejtő határairól, és a határok átlépéséről.

Szintén premier részekkel indul a Discovery Science magyarországi műsorában a Tuningoljuk fel!, amelyben két csapat vetélkedik egymással, hogy melyikük hozza ki a legtöbbet hétköznapi tárgyainkból. Újra láthatjuk a Túlélő ezermester, Chris Hackett „alternatív mérnök” és túlélési szakértő kalandjait, aki az új, tízrészes sorozatban bebizonyítja, ha valaki nem átall törött üvegek és rozsdás szögek között kutakodni, kellő fantáziával és ügyességgel hulladékból is bármit elő tud állítani magának.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott